Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

08 Nisan '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yılın Anti-aging Yıldızları Monaco’da Buluştu

Yılın Anti-aging Yıldızları Monaco’da Buluştu
 

Dr. Betül Şengör


Mart ayında katıldığım, Monte Carlo, Monaco’da düzenlenen Anti-aging Kongresi  AMWC 2015 (Aesthetic & Anti-Aging Medicine World Congress) bu yıl da dünyanın her yerinden pek çok doktoru bir araya getirdi. 
Her yıl oldukça ilgi gören bu kongre, tüm dünyada anti-aging konusunda çalışan plastik cerrahlar, medikal estetik hekimler, dermatologlar, aile hekimleri ve diyetisyenler ile bu alandaki cihaz, farmakoloji, derma-kozmetik ve kozmetik şirketlerini bir araya getirir. 
Bu yıl da kongrede, anti-aging ve estetik alanındaki son gelişmeler ve çeşitli uygulamaların sonuçları, uzmanların deneyimleri ve görüşleri paylaşıldı. Dolgu, hyaluronik asit uygulamaları, PRP, kök hücre tedavileri ve radyo frekans cihazları hakkında son gelişmeler aktarıldı, uygulamalar yapıldı, bilgiler güncellendi. 
Ancak özellikle belirtmeliyim ki bu yıl cilt germede kullanılan iplikler, kongrenin yükselen yıldızlarıydı. 
İpliklere yönelik geçmiş yıllarda yapılan uygulamaların başarılı sonuçları bizlerle paylaşıldı. Farklı amaçlara yönelik iplikler arasında; ülkemizde de uygulanan, ağ şeklinde kullanılan, yüz sıkılaşmasını sağlayan ve kollajen yapımını arttıran iplikleri ve bir de tailor made (terzi işi) denilen yüz ovalini yukarıya asma etkisi gösteren iplikleri sayabilirim. Bunların hepsi doktorun ofisinde güvenle uygulayabileceği, cerrahi uygulama gerektirmeyen ve kanıtlanmış başarılı sonuçlar gösteren ipliklerdir. 
Kongrede kök hücre her zamanki haklı yerini korumuştu, PRP tedavisinin özellikle göz çevresindeki etkisi vurgulandı. Yine göz çevresinde hyaluronik asit uygulamaları yapıldı. Jaw line (köpekbalığı çizgisi) dediğimiz çenenin altındaki sarkma bölgesine dolgu uygulamaları ve çene bölgesine hyaluronik asit uygulamaları öne çıkmıştı.
Gıda takviyeleri içinde anti-oksidan içerikli ürünlerin önemi vurgulandı.
Monaco Aesthetic & Anti-Aging Medicine World Congress ile ilgili en güçlü izlenimim, bu yılın anti-aging yıldızlarının geçtiğimiz yıllarda hızla yükselişe geçen neştersiz uygulamalar olduğudur. Biz konunun uzmanları da danışanlarımıza/hastalarımıza yardımcı olmak için Monako’dan yine en güncel, güvenilir ve kanıtlanmış bilgilerle döndük.
 
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..