Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Mimarlık
 

Yılın dekorasyon trendleri...

Yeni yılın dekorasyon trendleri... Sezonun nabzını yine parlak renkler ve geometrik desenler tutuyor.

Duvar rengi olarak kese kağıdı rengi, bej, açık kahve popüler. Evin dört bir yanını çeşit çeşit, renk renk duvar kağıtlarıyla da kaplayabilirsiniz.
Koltuk kumaşlarında ağırlıklı olarak kadife ve deri kullanılıyor.
Altın ve gümüş, ev aksesuvarlarında öne çıkan renkler.
Etnik modası hâlâ devam ediyor.
Sezonun tarzını yakalamak için eski ve yeni eşyaları bir arada kullanın. Eşya sayınızı mümkün olduğunca az tutun.
Avizeler geri döndü. Ama bu sefer kristalleri ve camları olabildiğince renkli.
Halılarda modern tasarımlar dikkat çekiyor. Geometrik desenli modeller ve pelüşe benzer tüylü shaggy halılar çok satıyor. En çok tercih edilen renkler ise kahve, yeşil, bordo ve krem.

Modern ve klasik çizgiler
İsveçli mobilya ve ev aksesuvarları markası IKEA, basit ama işlevsel ürün arayanlar için yaratılmış. Üstelik fiyatları oldukça ekonomik. Özellikle, modern ve klasik çizgileri bir araya getiren Stockholm serisi urban cool’lara göre.

Siyah-beyaz, kahverengi, bej ve kırmızı renk gruplarından oluşan seride koltuk, sandalye, puf, masa, sehpa, kitaplık, dolap gibi mobilya ürünleri, tekstil ürünleri, aydınlatma ürünleri ve aksesuvarlar bulunuyor.

Rengarenk, eğlenceli tasarımlar
Karınca’da farklı tasarımcıların imzasını taşıyan rengarenk, eğlenceli ürünler var. Kurbağa desenli bahçe masası, kalp yastık satıştaki ürünlerden ikisi. Budun Design Company de tıpkı Karınca gibi değişik form, renk ve malzemelerden yola çıkarak tasarlanan ürünleri satışa sunuyor.

Dünyaca ünlü markaların koleksiyonları
Christofle, Gaia&Gino, Missoni, Prada, Ralph Lauren ve Versace gibi moda markalarının ev koleksiyonları urban cool’ları Beymen Home’da bekliyor. Mağazanın ürün grubu mutfaktan banyoya, aksesuvardan mobilyaya kadar uzanıyor.

Haz veriyor
Kanyon’daki Haaz Design Store’da tasarım dünyasına yön veren, birbirinden ünlü tasarımcıların mobilyaları ve objeleri satılıyor. Lamba, vazo, biblo, dergilik, askı alışverişinizi bu mağazadan yapabilirsiniz.

Ev için her şey burada
“Ev ve Yaşam için Her Şey” sloganından yola çıkan Mudo Concept urban cool’lara evleri, bahçeleri, balkonları veya ofisleri için yüzlerce alternatif sunuyor. Concept mağazalarında klasikten moderne her zevke hitap eden ürünler var.

Dönem mobilyaları
Nişantaşı Vakko Dekor koleksiyonu, New York’lu sahne ve iç mekan tasarımcısı Antony Todd direktörlüğündeki ekip tarafından yurtdışından toplanan 18, 19 ve 20'inci yüzyıl dönem mobilyalarından oluşuyor. Mobilyalar, Osmanlı eserleri uzmanı Serdar Gülgün danışmanlığında seçilen Vakko kumaşları ile kaplanıyor.

Artık herkes evinde daha çok vakit geçiriyor. Kendimizi en iyi ifade ettiğimiz, kendi dünyamızı yansıttığımız en uygun yer de evlerimiz oluyor. Evlere verilen değer ve gösterilen özen gittikçe artıyor.

Konu ev dekorasyonu olunca seçenekler de eskiye oranla çok daha fazla. Her zevke ve her bütçeye uygun, modernden klasiğe, ikinci elden dünyaca ünlü tasarımlara kadar sayısız seçeneğiniz var.

Sayısı her geçen gün artan alışveriş ve dekorasyon merkezlerinden yararlanabileceğiniz gibi, Horhor, Çukurcuma gibi antika cennetlerine de bakabilirsiniz.


 
Toplam blog
: 8
: 2126
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Mimarlık 2008 mezunuyum, renkler dekorasyon, moda, yeni trendler, insan psikolojisi ve dekorasyonl..