Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '14

 
Kategori
Haber
 

Yılın en büyük bürokratı bu vali : " yeraltına indi, kazma salladı, kömür çıkardı."

Yılın en büyük bürokratı  bu vali :  " yeraltına indi, kazma salladı, kömür çıkardı."
 

Amasra....Karadenizin incisi.


 

 

          Yeni Bartın Valisi  Seyfettin Azizoğlu, Bartın’da işe başladığından bu yana, meseleleri ve şehri kısa yoldan fakat verimli olarak tanıyabilmek için temaslarını bilinçli bir şekilde artırarak temposunu gittikçe hızlandırdı.

          Bu sefer de Bartın’ın Amasra’sında, Taşkömürü dehlizlerinin 250 metre aşağısına madenci kıyafetiyle girerek, madenciliğini birebir yaşadı. Kömür tozu soludu, kazma salladı, hafriyat yaptı, baretindeki ışık sayesinde de, kömürü yakinen orijinal haliyle belki de ilk defa bu madende gördü ve o atmosferi yaşadı. Bu kısa deneyimde her halde, Soma'daki işçilerin yaşam tarzı, bir kere daha belki de  gözönüne gelmiş oldu.

Böylelikle bu vali, " yılın en büyük bürokratı"  özelliğini kazanmış oldu. Çarpıcı buluşu ile gönülleri fethetti, etrafına numune oldu.

          Daha sonra yeraltında işçilerle birlikte yeraltında iftar sofrasında, yanında  Amasra Kaymakamı, Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Türkiye Taş Kömürü Amasra Müdürü ve personeli de bu iftarda bulundular.

 

          Vali Azizoğlu, “önemli bir hatıra” diyerek  kazarak çıkardığı kömürün bir parçasını da “hatıra olarak” yanına aldı.

          Çok duygulu olduğu görülen Bartın Valisi daha sonra şöyle dedi: “ Yeryüzünün metrelerce altında iftar yapmaktan mutluluk duydum. Bu mutluluğum, madenci kardeşlerimizle yaşamak, ayrıca bir güzellikti. Sizlerin sofrasına bizleri misafir ettiğiniz, ekmeğinizi bizimle bölüştüğünüz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmalarınız yakinen takip ediyordum.  İyi oldu bu vesile ile gelmiş olmam. Allah sizleri buradan kazana ari olarak emekli olmayı nasip etsin.” dedi.

          Vali daha sonra, beraber olduğu kimselerle birlikte buradan ayrıldı.

                                         

V ALİ AZİZOĞLU  - SAĞ BAŞTA - MADENDEKİ İŞÇİLERLE (Bartın'lılar, Aktör Kadir İnanır'a             benzetiyorlar. )

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..