Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Yılın En İyi Komedi Filmi “Aile Arasında”

Yılın En İyi Komedi Filmi “Aile Arasında”
 

Televizyonda inanılmaz başarılara imza atan Gürse Bilsel senaryosunu kendi yazdığı ilk uzun metrajlı filmi sinemada baş gösterdi.  Filmi izledikten sonra bu iş olmuş dedim. Bu film diğer komedi filmlerinden daha ayrı bir çizgide. Eski Türk filmlerini insanlar neden seviyor? Aile içi ilişikler olduğu gibi ortada. Hüzün neşe ve komedi bir arada. O yüzden eski Türk komedi filmlerine çok düşkünüz. Günümüzde çekilen ve vizyona giren komedi filmleri sert argolar ile dolu. Senaryoları boş. Çekim kalitesi diziden farksız.

 “Aile Arasında” filminin kaliteli bir kalemle yazılmış senaryosu var. Oyuncu seçimlerinde tam nokta atışı yapılmış. Bu filmde insanların özlediği aile içi durumları tüm açığıyla görüyoruz.  Hüzün, neşe, eğlence, merak ve komedi hepsi bir arada. 

Bir Hollywood teknolojisine sahip değiliz. Devasa teknolojik görsel ekiplerimiz yok. Milyar dolarlık kartelleşmiş firmalarımız yok. Fakat çok iyi senaryolara sahip, alt metinleri çok iyi işlenmiş kalemlere sahibiz. Gürse Bilsel gibi.

Oyuncularımız ise duyguları mimikleri karakterleri inanılmaz derece ortaya koyan yürekli insanlar. Bu filmde yer alan tüm oyuncuların hepsi inanılmaz bir performans ortaya koymuş.

Türkiye’de böyle kaliteli yapımlara ihtiyaç var. Komedi altında o kadar çöplük film var ki. Geneli basıyor küfür.  Bu film diğer komedi filmlerine tokat vuracak cinsten. Tam anlamı ile komedisi yerinde olan, kaliteli ince komedi ayarlı bir film.

Engin Günaydın ve Demet Evgar müthiş bir oyunculuk göstermiş. Diğer tüm oyucularda çok iyi seçilmiş.

Gürse Bilsel umarım ilerde daha çok senaryo yazıp vizyona film sokar. 

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..