Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Yılın son "Avrupa futbolu pazarı’’ ndan

Yılın son "Avrupa futbolu pazarı’’ ndan
 

Yılın sondan bir önceki pazarı, Avrupa Futbolu’nda 2007 yılının son pazarı oldu. Yıllardır izlediğimiz üzere, Noel yaklaşırken Avrupa Ligleri’nde güzel maçlar izledik…

Avrupa Futbolu’nun en büyük beş derbisinden ikisi –belki de en büyük ikisi- bu haftasonu oynandılar.

İlk maçta; Milano derbisinde Serie A’nın lideri Inter ile Dünya Şampiyonu AC Milan karşılaştılar. Milan, kendi liginde ise çok kötü bir sezon geçirmekte ve lider Inter’le oynayacakları bu maç zirveye tutunmak için belki de ellerindeki son şanstı. Inter maça klasik 4-4-2 ile başlarken; Milan 4-3-2-1 şeklinde başladı. İlk 15 dakika takımların birbirlerini ölçmesiyle geçerken, Milan Pirlo’yla öne geçti. Golden sonra baskıyı kuran Inter devrenin sonuna doğru baskının dozunu arttırdı ve 36. dakikada beraberliği yakaladı.

İkinci yarıda gaza basan Milan oldu ama 63. dakikada Esteban Cambiasso’nun golü bütün planları bozdu. Milan’ın kalan dakikalardaki baskısı da golü getirmedi. Inter bu galibiyetle yılı namağlup ve en yakın rakibinin yedi puan önünde lider bitirdi. Orta sıraların altında yer alan Milan ise kötü gidişine devam etti ve ilk dört için de şansını zora soktu.

Yılın son derbisi ise ‘’El Clasico’’ idi. La Liga lideri Real Madrid

, deplasmanda Barcelona ile karşılaştı. Messi ve Henry’nin yokluğunda Barcelona 4-3-3 ile başladı, Real Madrid ise 4-4-2 ile. Katı savunmalar ve etkin olmayan hücum silahları; maçın orta saha mücadelesi şeklinde geçmesine neden oldu. Rakibine karşı çok daha disiplinli oynayan Real Madrid, 28. dakikada Baptista ile golü buldu; Barcelona baskıya rağmen karşılık veremedi.

Taraftarının desteğini arkasına alan Barcelona baskıyı arttırdı ama bir türlü gol gelmedi. Ceza alanı içine girmeyi başaramayan Barcelona, uzaktan şutlarla kaleyi yokladı ama Iker Casillas başarılı oldu. Maçın adamı olarak ise Real Madrid’in stoperi Pepe’yi seçebiliriz.

İki maçı toplarsak; kazananların lider olanlar, daha disiplinli olanlar ve 4-4-2 sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Yeni yılda, yeni maçlarla görüşmek üzere…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..