Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Yılın Sonunda Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti

Yılın Sonunda Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti
 

2012 yılının sürprizlerinden biri de yılın son günlerinde arka arkaya Galatasaray-Fenerbahçe maçları izleyecek olmamız oldu. İki ezeli rakip 16 Aralık Pazar günü Türk Telekom Arena’da futbol ligi mücadelesine çıkacak, bundan üç gün sonra 19 Aralık Çarşamba günü Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park karşılaşacak ve son olarak da 26 Aralık Çarşamba günü Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park takımları Kadınlar Basketbol Ligi mücadelesine çıkacak.

                Bu yazıda, yaklaşan futbol mücadelesini ele alalım. Spor Toto Süper Lig’de 15’er maç geride kalırken Galatasaray 29 puanla zirvede ve Fenerbahçe 27 puanla ikinci sırada. Geçtiğimiz sezon bu stadda oynanan maçlarda ilk maçı Galatasaray 3-1’le kazanmıştı, Süper Final’deki maçı ise Fenerbahçe 2-1 kazandı.

                Ligdeki maç öncesi iki takım da Avrupa’da gruplarından çıkmayı başardılar. Türkiye Kupası’nda Galatasaray, 1461 Trabzon’a elenerek gruplara kalamadı ve yıkıcı bir mağlubiyet aldı. Fenerbahçe ise Göztepe’yi rahat geçti.

                Galatasaray cephesinde Şampiyonlar Ligi maçlarına ara verilmiş olmasının yaratacağı rahatlık olacak. Galatasaray, ligin ilk devresinde Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesinde ve sonrasında ligde çok zorlandı ve çoğu maçta puan kaybetti, buna rağmen ligde lider durumda. Oyuncu kadrosuna bakacak olursak, isim olarak iyi bir kadro var ama sahada bir türlü istenilen tablo ortaya çıkmıyor. Bu da, takım içinde bazı dengesizlikler olduğunu ortaya koyuyor. Galatasaray bu sezon takım olarak bir türlü istenileni veremedi. Ujfalusi’nin sakatlanmasından sonra savunmada istenilen denge yakalanılamadı, son bir ayda Semih-Dany ikilisiyle ortalama bir durum elde edildi gibi duruyor. Kaleci Fernando Muslera –özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında- iyi işler yapıyor ama bazen de çok hayal kırıklığı yaratıyor, beklenenin çok altında kalıyor. Emmanuel Eboue-Felipe Melo ikilisi geçen yılı mumla aratıyorlar, son bir aydır biraz daha iyiler. Selçuk İnan geçtiğimiz yılki çizgisinde değil ama takımın iyilerinden birisi. Hamit Altıntop da bir türlü bekleneni veremedi. İlerdeki Umut Bulut-Burak Yılmaz ikilisi ise belki de beklenenden de daha fazla katkı verdi ve takımın gol yollarında sorun yaşamasını engelledi.

                Fenerbahçe’de ise Alex sonrası dönemde beklenenden daha iyi bir gidişat var. Avrupa Ligi’nde gruptan lider çıkan Fenerbahçe’nin iyi bir geri dörtlüsü (Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan Ali) var. Onların önünde Topal-Meireles sabitler ve Cristian daha hareketli bir şekilde oynuyor. İlerde ise tecrübeli Kuyt ve formda olan Moussa Sow var. Sol kanatta Caner Erkin formaya yakın. Fenerbahçe’de özellikle ciddiyetsiz tavırlar öne çıkıyor Son maçta Bekir İrtegün ve Hasan Ali Kaldırım gördükleri sarı kartlardan hemen sonra oyundan atılmalarına neden olacak hareketler yaptılar, böylesine bir maçta daha dikkatli olmalılar. Kuyt ve Meireles oyun içinde zaman zaman kayboluyorlar ve takımı adeta eksik adam bırakıyorlar. Mehmet Topal’ın kalitesi belli ama mükemmeliyetten çok uzak.

                Bir futbol maçı için tahmin yapmak çok zor, özellikle yıldızlar varken skor her an değişebilir. İki takımın da çok dengede olduğunu belirtmekte fayda var.

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..