Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yıllanmış şarap tadındaki dostluklar

Yıllanmış şarap tadındaki dostluklar
 

Yıllar sonra çocukluk ve gençlik dönemlerimin geçtiği şehirdeyim. Öyle çok değişiklikler var ki; evler değişmiş, binaların mimarisi değişmiş, daha geniş ve modern yollar açılmış, alış-veriş merkezleri yine aynı şekilde mantar gibi çoğalmış, şehrin cazibe merkezleri yer değiştirmiş, kısacası her alanda sanki bir sihirli değnek değmiş.

Arkadaşlarım ise iş kurmuşlar, evlenmişler ve hayatın dik merdivenlerindeki basamaklarda, kendilerine bir yer edinmişler ve geçen günlere el sallarken, gelecek günlere "merhaba" demek üzere bekliyorlar.

Değişmeyen şeyler yokmu dersiniz ? Olmaz olurmu hiç. Dostluklar ve arkadaşlıklar. Ve o dönemin arkadaşları olarak bir araya geldiğimizde bizlerin yaptığı şakalar, çocukluklar, muziplikler, kahkahalar.

Bir kaç saatliğine de olsa ortaokul ve lise döneminin çocukluğuna, yaramazlığına döndük. Geçmişte yapılan kısa bir zaman yolculuğu gibi. Sararmış yıllara bakınca her zaman birbirimizin sıkıntısına ortak olmuş ve destek olmuştuk. Hiç bir zaman sabun köpüğü gibi bir dostluğumuz olmamıştı. İşte yine hep beraberiz ve dışarıdaki bahar serinliği ve yağmura rağmen kalıcı ve gerçek dosluğun sıcaklıgı ısıtıyordu bizi.

Ayrılırken kucaklaşmalar, o sıcak sarılmalar nasıl desem, sanki ağlıyorduk birbirimize sarılırken. Ama hepimizin yüzünde bir mutluluk, bir sevinç var. Yıllar sonra da olsa yine aynı ortamı yaşamak, geçmiş günlerdeki anıları anlatırken çocuklaşmak ve kahkahalara boğulmak.

Yediklerimiz ve içtiklerimiz mi? Ana mönüde arkadaşlığımız ve dostluğumuz, ara sıcak olarak anılarımız, içecek olarak kahkahalarımız, ordöv olarak ise muzipliklerimiz, çocukluklarımız.

Yıllanmış şarap tadındaki dostluklara diyorum.

Resim:www.22dakika.org

 
Toplam blog
: 110
: 811
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Hayatta iki şey vardır; masallar ve sonuçlar. (Erol Aslan)      ..