Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Yıllar Sonra Mersin’de Süper Lig Heyecanı

Yıllar Sonra Mersin’de Süper Lig Heyecanı
 

Tevfik Sırrı Gür Stadı, Spor Toto Süper Lig’e  Mersin İdmanyurdu-Bursaspor maçıyla 28 yıl sonra yeniden “Merhaba” dedi.  Bilindiği gibi, Mersin İdmanyurdu, 1982-1983 sezonunda  “küme” düşmüştü.

28 yıl içinde, Mersinli futbolseverler, Gaziantepspor’un sayesinde birkaç Süper Lig maçı izlediler. Gelecek sezonun bilemeyiz ya, Tevfik Sırrı Gür Stadı, bu sezon, yenilenen yüzüyle konuk takımları ağırlayacak.

Süper Lig’e çıkma, yılların özlemini bitirmişti; ama bundan sonrası önemliydi.

Süper Lig’e tutunma nasıl olacaktı?

Sadece “3 Büyükler”in maçını Mersin’de izlemek yetmeyecekti kuşkusuz. Gece maçlarına hazırlanan Tevfik Sırrı Gür Stadı, Mersinli futbolseverlere gece maçı izleme keyfi verecekti.

Vermesine verecekti, ayrıca, ntribünler de dolmalıydı.

Ama nasıl?

MİY, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda taraftarın karşısına çıktı.

Sahada top oynamak, taraftarın karşısına çıkmaksa... Tribünler, yılların özlemi geride kalmasına karşın tümden dolmamıştı. Bunun nedeni, kuşkusuz, taraftar değildi; yüksek tutulan biletlerdi.

Yönetim, sanki “Üç Büyükler”den biri gelmiş gibi, bilet ücretlerini yüksek tutmuştu. Kapalı için “normal” sayılması gereken biletler, öteki bölümler için pahalıydı. Zaten tribünlerin dolmaması da bunu çok güzel anlatıyordu.

Yönetim, bu anlayıştan vazgeçmezse, futbolcular boş tribünlere oynar.

****

Geçen hafta Ankara’da Ankargücü’nü yenen MİY, Bursaspor maçı için umut vermişti. Ancak, Bursaspor daha etkili/ akıllı oynadı. Bu yenilgiye, oynanan futbolu düşünerek o kadar üzülmemek gerekiyor.

Lig, bir maraton; daha çok maç göreceğiz.

Sahada yer alan 11’e baktığımızda, iki futbolcuyu saymazsak, yepyeni bir takım oluşturulduğu görülür. Futbolcuların iyi/ kaliteli olması yetmiyor, uyum sağlanması gerekiyor. Nurullah Sağlam, bu takımı, önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlar.

28 yıl sonra, Süper Lig’e Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda “Merhaba” denmesi önemli.

*****

Mersin İdmanyurdu 1 - 3 Bursaspor

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

Mersin İdmanyurdu: Hakan Arıkan, Boum, Nduka Ozokwo, Zurita, Moritz, Nobre, Ben Yahia (Dk. 73 Hakan Bayraktar), Mustafa (Dk. 88 Çağdaş), Erhan, Kamanan (Dk. 62 Amoah), İbrahim??

Bursaspor: Carson, Chretien, Serdar, Vederson, Turgay, İbrahim Öztürk, N'Diaye (Dk. 90 Ramazan), Ozan İpek, Adem, Batalla (Dk. 77  Insua), İbrahim Bangura (Dk. 72 Tagoe)

Goller: Dk. 4 Nduka Ozokwo (Mersin İdmanyurdu) / Dk. 15 Boum (kendi kalesine), Dk. 47 İbrahim Bangura, Dk. 90+4 Turgay (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 37 Mustafa, Dk. 52 Nobre, Dk. 64 Moritz, Dk. 90 İbrahim (Mersin İdmanyurdu), Dk. 26 İbrahim Bangura, Dk. 85 Tagoe, Dk. 86 Turgay (Bursaspor)

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..