Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yıllar sonra yine yeniden 'Doktorlar' geliyor

Yıllar sonra yine yeniden 'Doktorlar' geliyor
 

Doktorlar dizisi yeniden ekrana geliyor

Kore dizilerini uyarlama konusunda başarısıyla bilinen MF yapımdan yeni bir dizi daha geleceği duyuruldu. Kore ekranlarında beğeniyle takip edilen "The Doctors" dizisi Türk televizyonlarına uyarlanıyor. Senaristliğini Makbule Kosif'in üstleneceği, yönetmen koltuğunda ise Yusuf Pirhasan'ın oturacağı Doktorlar dizisi büyük bir merakla beklenmeye başlandı. Yayınlandığı döneme damgasını vuran ekranlara yeni bölümleriyle veda ettikten sonra bile tekrar bölümleriyle reyting rekorları kırmaya devam eden, Kutsi ve Yasemin Ergene'nin başrollerini paylaştığı Doktorlar dizisiyle aynı isimde ve benzer konularda olan yeni proje için devam niteliğinde olduğu konusunda haber yapıldı. Fakat 2006 ile 2011 yılları arasında ekrana gelen Doktorlar'ın ünlü şarkıcı ve oyuncunun Kutsi ile özdeşleşmesi nedeniyle, yeni Doktorlar dizisinin oyuncu kadrosundan Kutsi'nin yer alıp almayacağı sorularına yapımcı şirket, eski projeden bağımsız olan dizide, Kutsi'yi düşünmedikleri vurguladı. Kutsi şuan Fox’ta yayınlanan Kalbimdeki Deniz  dizsinde rol alıyor. Ancak bilen bilir doktorların devamı  niteliğinde Kahramanlar adlı bir dizi çıktı ve sanırım ekran ömrü 10 bölüm sürdü. Farklı bir proje ile yine sağlık sektörünü konu alan bir dizi yapılabilir mesela illaki doktorlar benzeri proje olmak zorunda mı? Bu arada yaz gelip gelmediğini eğer Doktorlar dizisinin tekrar bölümleri Show TV’de günde 7-8 saat yayınlanmaya başlandıysa bilin ki yaza girmişiz.

Taksim’e değil Cihangir’e gidin

Yeni evlenen bir çiftimizde malum biraz ünlü görme merakı vardı özellikle de gelin hanımda. Bir gün oturuyoruz hadi istiklale taksime gidelim hem biraz gezer hem de belki ünlü artistler görürüz. Daha önce denk gelmiş ki tercih olarak orayı seçiyor. İnsanoğlu işte tuhaf takıntıları oluyor. Yahu dedim ne istiklali ne taksimi o eski dizilerden kalma bir alışkanlık olarak sana sirayet etmiş. Git bakalım Cihangir Firuzağa kahvesine otur meydana karşı çayını yudumla valla ünlü görmekten başın döner. Bir bakmışın sağında Cemil İpekçi, bir bakmışsın oranın daimi müdavimlerinden olan Umut Demirdelen, sonra şen şakrak halleriyle Nedim Saban, genç kuşak oyunculardan Akın Akınözü, Ufuk Bayraktar ve daha nice senaristler ve yönetmenler. Taksim-istiklal yerini Cihangir’e bıraktı artık. Ha yolumu uzatayım diyorsan Nişantaşı sokaklarına da bir tur attı artık ünlü görmekten bıkarsın derim. Bu arada geçen gün Nedim Sabanla ayaküstü konuşma fırsatı yakaladık, benim aklımda o hep İkinci Bahar dizisinin Medet’i olarak kalmıştı bunu ona söyledim. Ben dedim dizi izlerken ağlayan insanlara hep şaşırmışımdır ne var alt tarafı bir dizi bu. Ta ki Medet ile Melek’in aşkına şahitlik edene  kadar. Nedim Saban ikinci baharın çekildiği Ali Haydar restoranını çok merak ediyormuş diziden sonra hiç gidemedim diyor. E ağabeycim tutan mı var atla git anıların tazelensin fena mı?

Ben söylemiştim ama Perşembe olmaz diye

Atv de yayınlanan ve 2017 da sezona büyük umutlarla giren dizilerden birisi de Ölene Kadar idi. İlk bölümleri dikkatleri çekmeyi başarsa da Perşembe günü oldukça zor bir gündü dizi için. Çünkü Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel gibi zorlu dizilerle aynı günde yarışmak kolay değildi elbette.Bu yüzden Ölene Kadar dizisinin ekran macerası kısa sürdü. Belki de Atv’nin seçtiği gün perşembe yanlıştı dizi için..Ölene Kadar reytingleri de oldukça düşük çıktı.Perşembe günü gibi bir çok dizinin başa oynadığı bir günde başarıyı aramak biraz mantıksız gelmişti en baştan.
Ve nihayet Ölene Kadar dizisi için reytinglerden dolayı final kararı verildi. Perşembe günleri genelde ilk sıralarda zor olan dizi erken final kararı alarak geçtiğimiz Perşembe ekrana veda etti. Oyunculukları çok eleştirmiştim ama asıl sorun yayınlandığı gündü.

Panik butonu da çözüm değil

Metro ve otobüslerin içini an be an kaydeden kamera takip sistemlerinin ardından, tüm minibüs ve taksi dolmuşlara da kamera ile takip sistemi kurulacak denildi haberlerde. Ayrıca panik butonu da yer alacakmış. AklımaMaslak'ta, bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme attığı ileri sürülen  kişi geldi. Sonra o görüntüler ortaya çıktı. Saldırgan gözaltına alındı serbest bırakıldı sonra bir daha gözaltına alındı vs vs. Daha önce yaşanmış olaylardan ders alamıyorsak ve sabah alınıp akşam serbest bırakılıyorsa bu tarz durumlarda, değil araçlara panik butonunu, valla gözümüze de soksanız fayda etmez. Sonuç olarak ne yaptığımız önemli burada.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..