Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '14

 
Kategori
Astroloji
 

Yıllara meydan okuyan kedinin doğum haritası

Yıllara meydan okuyan kedinin doğum haritası
 

YILLARA MEYDAN OKUYAN KEDİNİN DOĞUM HARİTASI


Kahramanımız 03 ağustos 1967 günü Teksas’da hayata gözlerini açtı. Ecnebi adıyla “Creme Puff”, yerli adıyla “kremalı pasta” şanslı bir dişi kediydi, zira sadece evinde çok sayıda kediye baktığı için, bu konuda uzmanlaşmış olan Jake Perry tarafından sahiplenilmekle kalmayıp, aynı zamanda 38 yıllık ömrüyle yıllara meydan okuyarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alacaktı.

Puff 06 ağustos 2005 yılında hayata gözlerini yumana dek hastalıklardan uzak muhteşem bir ömür sürmekle kalmayıp, aynı zamanda beslenme sistemi kitaplara konu olacak kadar popüler olmayı da başardı. Ve doğal olarak bir kedisever olarak benim dikkatimi çekmeyi de başardı. Hem doğumunun hem de ölümünün yıldönümüne yaklaştığımız bu günlerde onunla ilgili bir makale yazma fikri de böylece aklıma düştü… Şimdi gelin hep beraber bu muhteşem kedinin doğum haritasındaki vurgulara bakalım.

Puff’ın haritasında en dayanlıklı burçlardan biri olarak anılan Akrep burcunun yükseldiğini görüyoruz. Yaşamsallık ile ilgili olarak görülen ASC yöneticisi olan Mars’ın doğrudan yönettiği 1. Evin içinde ve yönettiği burç olan Akrep burcunda yerleşmiş olması, dayanıklılık ve uzun ömür adına oldukça olumlu bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Sembolizm itibariyle hayatta kalma, mücadele etme, dayanıklılık ve bağışıklık sistemi ile ilintili olan Mars’ın aynı zamanda haritanın sahibi (Almuten Figuris) olması ise bu vurguyu daha da pekiştirmekte… Mars’ın güney ay düğümü ile kavuşması klasik astroloji açısından bakıldığında, dayanıklılığı azaltan bir gösterge gibi görünse de, ezoterik astroloji bağlamında Puff’ın bu hayata yanında olağanüstü bir dayanıklılık getirdiğini söyleyebiliriz. Bir başka deyişle bir “amazon” kedi ile karşı karşıya olduğumuzu öngörebiliriz…

Yaşamsallıkla ilgili bir diğer önemli gösterge olan Güneş’e baktığımızda, muhteşem bulgular karşımıza çıkıyor. Güneş’in yönettiği Aslan burcunda ve şöhret, itibar, toplumsal statü, sosyal imaj vb. ile ilintili görülen 10. Evde olması yetmemiş gibi dayanıklılık, istikrar, kalıcılık vb. ile ilintili olan Satürn ile arasında bir üçgen açı var. Ve bu da yetmemiş gibi; iyi şans, bereket, bolluk, şan, şöhret vb. ile ilintili olan Jüpiter ile kavuşmakta… Güneş’in tek zorlayıcı açısı olan, Mars karesinin bu olumlu göstergeler arasında eriyip gittiğini söyleyebiliriz. Kimbilir belki bazen biraz fazla rekabetçi olmuş olabilir, Güneş-Mars karesinin etkisiyle… Dişiler rekabeti sever bilirsiniz:) Güneş ile ilişkili olan tüm bu olumlu göstergeler, Puff’ın sadece uzun ömrüne değil, aynı zamanda tanınırlığına ve şöhretine de işaret etmekte… E tabi, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek her kediye nasip olmuyor, değil mi?

Dişi haritasında sağlıkla ilgili olarak ön plana çıkan Ay’a baktığımız zaman yine muhteşem bir yerleşim görüyoruz, zira Ay yönettiği Yengeç burcunda ve Tanrı’nın evi olarak anılan 9. Evde yerleşmiş. Ay ile hastalıklar ile ilişkili olan 6. Evde yerleşmiş olan Satürn arasındaki zorlayıcı kare açı sağlığı tehdit eder gibi görünse de, Puff bundan pek etkilenmemiş görünüyor. “Öldürmeyen Allah öldürmez” ifadesi geliyor insanın aklına ister istemez:=)

Haritada ilişkiler, cinsellik, aşk vb. ile ilintili olan Venüs’e baktığımızda ise, zorlu bulgular karşımıza çıkıyor. Venüs rahat etmediği Başak burcunda yerleşmiş, güç savaşlarını ifade eden Plüton ile kavuşmuş ve zorluklar ile ilişkili olan Satürn ile arasında kriz açısı olarak tabir edilen 150 derecelik açı var. Anlayacağınız Puff’ın aşk hayatında sorunları olmuş olabilir:) İlişkilerle ilintili olan 7. Evdeki kuzey ay düğümü de bu konuda tekamül etmesi gerektiğini vurgulamakta… Ama bu kadar kusur kadı kızında da olur değil mi?

Velhasıl-ı kelam, doğum haritası bu tatlı kedinin uzun ömrünü ve şöhretini destekler nitelikte… Türkiye’de de kedilerin 38 yıl yaşayacak kadar iyi koşullarda yaşayacağı günlerin gelmesini dileyerek, satırlarıma son veriyorum… Sevgiyle kalın ve kendinize iyi davranın…

PS: BU MAKALEYİ, 11.04.2014 TARİHİNDE BEŞ YAŞINDA KAYBETTİĞİM OĞLUM “GÜMÜŞ”E İTHAF EDİYORUM… NUR İÇİNDE UYU MELEĞİM…
 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..