Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Müzik
 

Yıllardan sonra Led Zeppelin

Yıllardan sonra Led Zeppelin
 

Yıllar önce Led Zeppelin


Londra’daki “Millenium Dome” içindeki O2 Arena adlı konser salonunu dolduran binlerce müziksever, Led Zeppelin’in 90 dakika süren ve ilk plaklarında yer alan “Good Times Bad Times” adlı şarkıyla başlayan konserini soluksuz izlemiş. Yıllardan sonra bir düş gerçek olmuş.

Biletlerin geliri Ahmet Ertegün’ün adını taşıyan eğitim vakfına bağışlanırken, Led Zeppelin’in kuruluşundaki üyeleri Jimmy Page, Robert Plant ve John Paul Jones sahneye, grubun ölen üyesi John Bonham’ın oğlu davulcu Jason Bonham ile birlikte çıkmış. 50 ülkeden binlerce hayran bu düşe tanıklık etmişler.

Led Zeppelin önce sahne alan Foreigner grubunun kurucusu Mick Jones, Ertegün’e duyduğu derin sevgiyi dile getirirken, “Babam gibiydi. Çok sıcak ve samimi bir insandı. Atlantic Records demek Ahmet Ertegün demekti. Müzik dünyasında büyük bir iz bıraktı ve müziğe katkıları büyüktü” demiş.

Bas gitarist John Paul Jones, Led Zeppelin gibi efsanevi bir grubun Ahmet Ertegün anısına bir araya gelmesinin önemine değinirken, “Bu büyük bir saygının ifadesidir” demiş.

Ahmet Ertegün, 1968’de hiç tanınmayan Led Zeppelin ile sözleşme imzalama riskine girmişti. Hard Rock tarzının öncüsü olan Led Zeppelin özellikle 1975 e kadar fırtına gibi esmişti. Arka arkaya çıkardıkları LP ler o günün gençlerini epey etkilemişti. Solist Robert Plant'in muhteşem sesi hala kulaklardadır. En iyi gitaristlerden sayılan Jimmy Page'e laf yok.

Ünlü besteleri "Stairway to Heavan" bilmeyen yoktur herhalde. Led Zeppelin'in müziği blues'a dayandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yıllardan sonra Led Zeppelin'i hayranları ile buluşturan merhum Ahmet Ertegün'e teşekkür ederiz.

Not: 1998 de Bostancı Gösteri Merkezine J. Page ile R.Plant ziyaret etmişlerdi.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..