Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Yılmaz Galatasaray

 

Ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil eden Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Braga’yı 2-1 yenerek tur atlamayı başardı.

Galatasaray maça kötü başladı. Tek tesellimiz Manchester’in iyi bir kadroyla Cluj karşısına çıkmasıydı. Ama bir süre sonra oradan da hayal kırıcı bir sonuç geldi.

Galatasaray gerçekten ilk yarı oldukça kötüydü. İlk yarım saatte rakibe bir sürü pozisyon verildi. Nitekim 32.dakikada Braga 1-0 öne geçti. Devre de bu sonuçla kapandı.

Fatih Terim, Manchester’dan gelen haberin de kötü olması üzerine ikinci yarıya iki değişiklik ve risk alarak başladı. Elmander ve Hamit yerlerini Amrabat ve Aydın Yılmaz’a bıraktılar. Böylece Galatasaray 4-1-4-1 sistemine geçti.

58.dakikada Amrabat’ın soldan mükemmel ortasına muhteşem bir kafa vuran Burak Yılmaz beraberlik golünü attı. Burak Yılmaz aynı zamanda Şampiyonlar Ligindeki altıncı golünü de filelere bırakmış oldu.

Golden sonra yeniden Braga ataklarını izledik. Galatasaray ileride çoğalamıyor, kendisine lazım olan galibiyet için pozisyona giremiyordu.

Fatih Terim, 70.dakikada Emre Çolak’ın yerine Umut Bulut’u oyuna aldı. Sarı- kırmızılılar böylece bir kez daha risk alarak 4-3-3 sistemine döndüler.

Risk, Braga kalesinde 78.dakikada gol olarak meyvesini verdi. Aydın Yılmaz, Galatasaray’ın tur golünü atmayı başardı.

Kalan dakikalarda Galatasaray üstünlüğü elden bırakmadı. Sarı- kırmızılılar bu süreçte üçüncü golü atacak pozisyonları da buldular.

Bu sonuçla Galatasaray kendi işini kendisi halletmiş oldu. Cluj, büyük bir sürpriz yaparak Manchester’i deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı. Ama Galatasaray’ın galibiyeti Cluj’un sürprizini anlamsız hale getirdi.

Bu maçın kazanılmasında şüphesiz en büyük rol Fatih Terim’e aittir. Maç boyu o da maçı kenarda oynadı. Kötü geçen ilk yarının ardından çok büyük riskler aldı. Sakat oynayan bir kaleciye rağmen 70.dakikada oyuncu değişikliği hakkını bitirdi. Oyun planını, sistemini birçok defalar değiştirdi. Bu değişiklikleri hem oyuncu değişikliği olarak hem de saha içerisinde futbolcuların yerlerini değiştirerek yaptı. Kenardan futbolculara hırsı ile galibiyeti aşıladı.

Galatasaray yoluna Şampiyonlar Liginde devam edecek. Elbette bundan sonrası için gereken önlemler alınacaktır. Çünkü Galatasaray’ın ilk yarıdaki kırılgan görüntüsüyle Türkiye’de ve Avrupa’da başarılı olması zor. Ama Braga maçının ikinci yarısındaki gibi muhteşem bir diriliş, olumlu takviyelerle daha iyi yerlere gelebilir.

Bunlar elbette daha sonra düşünülecektir. Şimdi sevinme zamanı.

Tebrikler Galatasaray, tebrikler Fatih Terim.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..