Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Yine aynı hikaye

Yine aynı hikaye
 

Hain saldırıda şehit düşen askerlerden Ramazan Yeşil.


Unutmadınız değil mi bu sene kış aylarında Mehmetçiğin K.Irak'a girişini. Dağlıca baskını ve verdiğimiz şehitlerden sonra bıçak kemiğie dayandı dediler. Kış şartlarında Mehmetçiği Irak'a gönderdiler. Bir hafta kadar sürdürüldü bu operasyon. Ve operasyon sonucunda Genelkurmay Karargahı açıklama yaptı: K.Irak'taki hedefler başarıyla yok edildi.

Evet diğer sınırötesi operasyonlarda olduğu gibi, yani yine her zamanki gibi bir umut kapladı içimizi. Teröristler etkisiz hale getirilmişti, artık terör saldırıları azalacaktı ve askeri operasyondan sonra yapılacak siyasi ve ekonomik hamlelerle bu sorun toptan çözülecekti. Aslında insanın içinden geçmiyor değildi: "25 senedir aynı hikayeyi dinliyoruz." Ama yine de olumlu bakmaya çalışıyorduk, pozitif düşünelim istiyorduk. Ama bunun bir hikaye olduğunu geçtiğimiz hafta yine anlayacaktık. Daha önce de saldırılara uğrayan Aktütün Karakolu'nda teröristlerce yapılan saldırı sonucunda 17 askerimiz şehit oldu. Bu belada günahı olmayan 17 Mehmetçik haketmedikleri bir bedel ödediler. Aslında vatan toprağını korumak bir bedel ödeme değil, bir şerefti. Ama 25 senedir bitmeyen ve sürekli tekrarlayan bu hikayenin sonu gelmedikçe bu şerefe ulaşanlar aynı zamanda canlarıyla bedel ödediler bu kirli terör oyununa.

Sormayalım diyoruz, TSK gözbebeğimizdir diyoruz, hükümet G.Doğu'da devleti güçlendiriyor diyenlere inanıyoruz, ama artık sormadan da edemiyoruz: Bu kadar operasyonlar yapılıyor K.Irak'a. Nasıl oluyor da K.Irak'tan üstelik ağır teçhizat kullanılarak bizim karakolumuza bu kadar rahat saldırabiliyorlar? Türkiye'nin daha kendi içinde birlik sağlamayan zayıf Irak hükümetine gücü yetmiyor mu? Yoksa büyük devletlerin baskılarına karşı boyun eğen bir dış politika mı izleniyor? Artık bu halk bu soruların cevaını bekliyor. Çünkü 25 senedir bu vatan bölünmüyor ama şehitler, Mehmetler ölüyor. Üstelik aktörü olmadıkları kirli bir terör oyunu yüzünden...
 
Toplam blog
: 6
: 706
Kayıt tarihi
: 29.09.08
 
 

Ben Çağlar Ezikoğlu, 1987 doğumluyum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi..