Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Yine Bingöl, askeri konvoya roketli saldırı! 8 Asker şehit 62 yaralı...

Yine Bingöl, askeri konvoya roketli saldırı! 8 Asker şehit 62 yaralı...
 

Terör örgütü iyice azdı!

Biz İmam hatipli yurtseverler yetiştirmek için il il gezip nutuklar atarken, imam hatiplerin dışındaki mezunlar bir bir şehit oluyor.

İmam hatip okulu açmakla meşgul Başbakan, şehitleri görmezden geliyor. Alınan tedbirlerle ilgili hiç kimseden ses çıkmıyor. Bölgedeki başıboşluk almış başını gidiyor.

Her gün onlarca şehit vermekten bıkmış, şehitlerin arkasında gözyaşı akıtmaktan, gözpınarları kurumuş halkın evlatları olarak yetkililere seslenmek gerek. Bölgede ne gerekiyorsa, olağanüstü hal, sıkıyönetim dahil derhal uygulanmalı!

Gelelim bu günkü büyük acıya: Bingöl-Muş karayolunun 20'inci kilometresindeki Onbirevler Mevkii'nde PKK'lılar bugün saat 12.45'de askeri konvoyun geçişi sırasında karayoluna döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirilmiş.

Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açımış. Konvoyda bulunan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, çok sayıda yaralı Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye askerler ile itfaiye ekipleri sevk edilmiş. Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınırken, yanan otobüs itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş.

Sanki olayı yaşıyormuş gibi anlattığıma bakmayın. Bunlar televizyon kanallarının gösterdiği görüntüler. Olayda ilk belirlemelere göre, 8 asker şehit olurken, yaralı 62 askerin olduğu basına yansıdı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı açıklamada; savcı ve olay yeri ekibinin yanan otobüsteki incelemesinin sürdüğünü belirtti.

Aracın roketatarlı saldırı sonucunda yandığını ifade eden Vali, ''Olay yerindeki inceleme sürüyor, ilk belirlemelere göre 4 şehidimiz var. 48 yaralıdan 34'ü Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 14'ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı'' dedi. Ancak şehit sayısı her geçen dakika artıyor!

Öte yandan, olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, PKK'lıların askeri konvoya roket atarla saldırdığını belirterek, "Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1 askerimiz şehit oldu, 48 de yaralımız var. Olay yerinde şehitlerin bulunduğu yönünde bana bilgi geldi, ancak sayısı konusunda henüz bilgi yok" diye ek bir açıklama daha yaptı.

Bir görgü tanığı asker, televizyon kanallarına şöyle diyordu; "Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri 'bize roket atmışlar!"

Bölgedeki bir köy korucusu ise "Ben yanlarına gittim, bomba yerleştirmemişler. Diğer tepeden iki roket atmışlar. 4 km ileride jandarma karakolu var. Araç alev topuna dönmüş. Bir tek araç isabet almış" diye konuşuyordu.

Biran önce bu vahşetin bitmesi dileklerimle, şehitlerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ulusumuzun başı sağ olsun.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..