Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yine Ebola Virüsü salgını mı var?

Yine Ebola Virüsü salgını mı var?
 

Her yıl memleketimizde ve bizim insiyatifimiz dışında ortaya çıkan farklı virüs türleriyle uğraşmak zorunda kalıyoruz. AİDS, Deli Dana, Hiv, Sars, Kuş Gribi, (KKKA) virüslü kenelerle ve kısa bir süre önce Hanta virüsü derken, şimdi de dünyanın başına yine belâ olacak Ebola virüsüyle karşı karşıyayız.

Nedense, BM, NATO, Afrika Birliği, Arap Birliği, diğer birlikler, Ebola virüsü globalleşince, işte o zaman harekete geçerler. Afrika’da ortaya çıktığı söylenilen Ebola virüsü, daha globalleşmeden, genel bir dünya sorunu haline gelmeden, mevcut ortamında, yerinde tespitle kökünün kazınması gerekir.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak, günümüzde laboratuvarlarda üretilen AİDS, Deli Dana, Kuş Gribi, Domuz Gribi ve Ebola Virüsü v.b virüsler; süper güçlerle uluslararası şirketlere finans kaynağı ve uluslararası stratejik güç kazandırmaktadır.

Bir taraftan virüsler üretilirken, diğer taraftan sözde virüsü yok edecek, kökünü kazınmasını, globalleşmeden dünyaya yayılmamasını sağlayacak anti virüs aşılar üreterek, insanların sağlığını tehdit eden, insanların cebindeki paraları çekmektedirler.

Böyle yayılmacı politikalarla, yine bugünlerde bir Ebola virüsü salgınıyla, dünyada insanları korkutarak, küresel bir kriz çıkarmaya başladılar.

Tabi bunların işbirlikçisi, şakşakçısı ve yandaş medyaları tarafından her gün insanları korkutucu haberler yaparak, yayınlayarak, âdeta virüs yayma simsarlığı yapıyorlar.

Böylelikle anti virüsler çıkarttıklarını, bulduklarını söyleyerek, insanların sırtlarından para kazanıyorlar.

Süper diye kendilerini dünyaya tanıtan uluslararası şirketler, ekonomik sıkıntıya düştüklerinde ve finans kaynakları tükendiğinde, hemen böyle çarelere başvurarak, dünyanın başına böyle bir virüs belası çıkarıyorlar.

Gelişmemiş dünya ülkelerini hedef seçerek, yetersiz beslenme, trafik, basit tedbirlerin alınmamasından meydana gelen hastalık ölümleri olmaktadır. Kan davaları, savaşlar gibi sebeplerle milyonlarca insan ölmekte iken, bunlar genellikle gözardı edilmekte olup, kendi ürettikleri virüsler neticesinde ölen kişileri, medya ve diğer simsarları vasıtasıyla hafızalardan silinmeyecek şekilde göstererek, insanların ceplerinde mevcut olan paraları, yine kendilerine aktarmaktadırlar. Medyanın çokça şişirdiği bu salgın haberleriyle, insanların korkulu bir hayat yaşamalarına sebep oluyorlar.

Kimler, neden ve niçin çıkarıyorlar bu virüsleri.Ebola gibi diğer virüsleri de dünyaya yayarak, bir biyolojik afete sebep olanlar; muhtemelen aşısını veya etkili ilâcı da kendileri üretip, dünyaya pazarlayacaklardır.

Daha önce ortaya çıkan bütün virüsler gibi, Ebola virüsü de ölümcül olan bir virüstür, içten kanamaya neden oluyor

Daha sonra göz, burun, ağız ve diğer organlardan kanamak suretiyle dışa vuruyor. Virüse yakalananların hayatta kalma olasılığı yüzde 10’dan az olduğu söyleniyor. Havadan değil, temas yoluyla geçiyor.

Tokalaşma ve samimiyetin belirtisi olan öpüşmelerin çokça yaşandığı memleketimizde, Ebola virüsüne yakalanmamak için azami dikkat etmeliyiz.

Henüz kapımıza dayanmamakla beraber, uzmanların tavsiyelerini kulakardı etmeyerek, birçok şeyde olduğu gibi  duyarsız kalmamalıyız.

Hijyene dikkat etmeliyiz. Hasta insanlarla kontağımıza dikkat etmeliyiz.

 

Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

   

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..