Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '19

 
Kategori
Siyaset
 

Yine Gençler!..

Bugün HALKTV ekranlarında…
Sayın Ayşenur ARSLAN
Programının bir yerinde gençlerden bahsetti…
Aslında…
Gençlerin Türkiye’deki durumlarına bir bakış da olabilir…

Türkiye’de gençler, ülkemizdeki yaşanan gelişmelere nasıl bir tepki veriyor? Esasında, şunu söylemek gerekir: Gençlerin, ülkelerinde yaşananlara etki-tepki bağlamında “duyarlılıkları” ne durumda?

Gençler, toplumumuzun “dinamik” yapısını oluşturmakta.

Gençler, bir ülkenin en önemli “insan kaynağı” aynı zamanda.

* * *

Yine, Türkiye’de yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmeler ve değişmeler neticesinde, gençlerin bu dönüşümlere tepkileri nedir?

Gençlerimiz, gerçekten de çok mu “apolitikler”?

Gençlerimiz, siyasi partilerce dikkate alınıyor mu?

Siyasi partilerin hemen hemen hepsinde “gençlik kolları” vardır diye, düşünmek istiyorum. Bu kollarda, gençlere ne kadar “önem” verilmekte veya gençlerin bu kollardaki “rolleri” ne?

* * *

Gençlerimizin büyük bir çoğunluğu; özellikle yüksek eğitimli gençlerimizin çoğunluğu işsiz. Doğal olarak, bu gençlerin memleketlerindeki gelişmelerden etkilenmeleri ve buna yönelik bir düşüncelerinin olması gerekmez mi? Yukarıda da belirttiğim gibi, siyasi partilerin, gençleri çok fazla dikkate aldıklarına pek inanmıyorum.

Öte yandan…
Gençler, gelecek dönemde dünyada ve ülkemizde gerçekleşmesi olası durumlar hakkında ne düşünüyorlardır? 2030’lu veya 2050’li yıllarda yerküremizin nüfusu, 8-9 milyar arasında değişecek. Buna istinaden, ülkelerin temiz suya, ekilebilir tarım topraklarına, enerjiye eskisinden daha fazla ihtiyaçları olacak. Acaba diyorum, gençlerimiz, gelecekteki değişim ve dönüşümleri doğru analiz edebilecek olgunlukta mıdır?

Baksanıza… Gençlerimizin çoğunluğu, öyle meşguller ki… Sosyal medya çılgınlığı… Efendim neymiş tik tok videoları… Aman aman ne kadar da faydalı uygulamalar! Sabah-akşam sosyal ağlarda vakit “öldürme”!

Ne diyelim…

İyi eğlenmeler…

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..