Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Yine İngilizler!

Yine İngilizler!
 

Arsenal-FenerBahçe


Yazıma başlamadan önce, Türk takımları İngiliz takımlarının hızlı oyununa ve yüksek teknik kapasitesine bir türlü yeterli cevabı verememekte ve buda her futbolsever gibi beni gerçekten çok üzmekte.Umarım önümüzde ki yıllarda kendi oyunumuzla buna karşılık verebilecek güçte olabiliriz.

Fenerbahçeli oyuncular patlamaya hazır bir bomba gibi, ama bombayı atmayı her seferinde unutuyorlar ve patlama ters tepiyor. Ama bu seferbiraz daha farklı bir durum var bazen bombayı karşıya atması gerektiğini oyunculara hatırlatan seyirci bu sefer yanlarında yok. Üstüne üstlük seyircibaskısını enselerinde hissedebilecekleri bir yabancı saha maçı olacak Arsenalmaçı. Bomba’nın pimini düşüren ya orta sahada ki futbol ya da kaleci Volkan olacağı kesin.

Fenerbahçe’de birçok oyuncu sakat ve buna karşılık bir tane tam oyuncu da yok zaten. Bu maçta oynayacak oyuncuların maça ölesiye asılacaklarını hiç zannetmiyorum(birkaç yabancı dışında). Bunun sebebi çok açık her Fenerbahçelinin kafasında hafta sonu Kadıköy’de oynayacakları ölüm kalım meselesi haline gelmiş müthiş derbi olacak. Ama unutulmaması gereken çok önemli bir noktayı atlıyor Fenerbahçeli oyuncular. Arsenal maçında alacakları birhezimet morallerini sıfır’a indireceği gibi hafta sonu kendilerine olan güvenleri de sarsılacaktır.

Maça gelirsek bence seyri zor bir maç olacak bütün Türk futbolseverler için ama aynı şeyi İngilizler için maalesef söyleyemeyeceğim.Eğer Fenerbahçeli futbolcular Arsenal’in hızlı futboluna aynı şekilde karşılık vermeye çalışırsa maç başına ortalama hata sayısını ikiye katlaması içten bile olmayacak. Aynı şekilde Arsenal gibi bir takıma kontra atak futbol oynamak da sonuca pek etki etmeyecektir. Bu şartlar altında Fenerbahçe’nin yapabileceği en mantıklı oyun, savunmasından tek toplarla çıkarak duran toplar sonucunda gole ulaşmaya çalışmasıdır. Fenerbahçe’nin gerçekten çok iyi yaptığı duran top organizasyonlarını Avrupa’ da bu kadar iyi yapabilen başka bir takım yok. Herne kadar bunun arkasında Alex’in büyük bir etkisi olsa bile. Son vuruşu yapacak olan oyuncuların sahada olması Fenerbahçe’nin bunu gerçekleştirebilmesin debüyük rol olacaktır. Ama Alex’in eksikliği oyun içinde çok olmamada bu tip pozisyonlarda çok hissedilecek.


Maçın hakemi Rosetti 2008 Avrupa şampiyonasında Türkiye-Hırvatistan maçı sonra hırvat oyuncuları teselli ederek çok konuşuldu.Rosetti hakkında konuşmak isterdim ama böyle bir maçta pek etkili olabileceğini zannetmiyorum.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..