Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Yine karaborsa

Yine karaborsa
 

fenerbahce.org


Şampiyonlar ligi arenasında son 8’ e kalıp’da bu maça gitmemek olur mu hiç ? Elbette Kadıköy de bu şöleni yaşamak, Drogba’yı, Lampart’ı, Ballack’ı, Sheva’yı, 39-Nic’i (anelka) İngilizlerin Rus Milyarderi Abromoviç’in takımını seyretmek, onu kupanın dışına itebilme ihtimaline ortak olmak, tarihe tanıklık etmek bundan daha güzeli ne ola ki...

Biletler satışa çıktı. Karaborsa da tabi....Yani biletlerin ismi var cismi yok...Bilet kuyrukları artık fotoğraflarda bir anı olarak kaldı bile...

Fenerbahçe tribünleri 52, 000.- kişilik. % 5’i misafire ayrılıyor kalır 49-50, 000.-

Kombine kartları düş, 23, 000.- bilet olmalı. Peki nasıl oluyor da birkaç saat içinde 23, 000.- biletin tükendiği bilgisi sarıyor tüm haber portallarını.

Karaborsa mafyasının günlerdir akbabalar gibi bu satışı beklediğini düşünürsek olayın ne kadar vahim olduğu ortadadır. Fenerbahçelilik’den ziyade bir sporsever olarak bu durum beni ziyadesiyle üzüyor. Çünkü karaborsa “karabasan” gibi çöküyor kulüplerin üstüne. Takım da tutmuyor üstelik... Gidin bakın Samiyen’de de, Inönü’de de hep aynı yüzler... “Açık var abi” “Maraton var” “Kapalı var”....

Peki önüne geçilemiyor mu ? Geçilemiyor işte, deyip konuyu kapayalım isterseniz ama aklım da buna pek yatmıyor hani. Stada her gidişimde devamlı karşıma çıkan aynı tiplerin emniyet mensuplarının da karşısına çıkacağına eminim.

Neyse, diyeceğim odur ki ve bir kez daha görülmüştür ki, sene başında kombine kartı alanlar birkez daha mutlu kaldılar. Bu sene kombine kartlılar, Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine kalması ve gruptan çıkmasıyla üst düzey maçlara hiçbir zahmete katlanmadan sahip oldular.

Üstelik bu sene daha da bilinçlenen taraftar bindiği dalı kesmeyip “seyircisiz” maç oynanmasına da izin vermedi.

Böylece 17 lig maçını garantileyen (henüz 3 maç oynanmadı) 3 fortis kupa maçı (biri derbi) oynayan 1’i şampiyonlar ligi ön elemesi olmak üzere 3 grup maçı, 1 tane son 16, 1 çeyrek final (inşallah yarı’sı da olur) maçları derken toplamda şu anda 26 maça bilet sağlayarak oldukça ekonomik bir sonuç elde etmiş bulunmaktadır. En uygun kale arkası biletlerinin 500.-YTL olduğunu gözönüne alırsak (500/26) bir maçı 19.23.-YTL’ye denk gelmiş olacaktır. Bu da ne kadar doğru bir tercih olduğunu ortaya koyar.

Elbet, burada herkesin kombine alamayacağı gündeme getirilecektir. Fakat yılda ortalama enaz 5 maça giderim diyenlerin kombine karta yönelmeleri hiçbir maçta bilet telaşına kapılmadan, istediği yerden bilet bulamama sıkıntısı çekmeden, karaborsa illetine muhtaç kalmadan maç seyredilmesini sağlayacaktır.

Gerektiğinde, maça gelemeseniz bile kartınızla bir dostunuzu sevindirmenin mutluluğunu yaşamanız ve kendi adınıza belirlenmiş, soğuktan üşümemeniz için tepenize ısıtıcı bile konulmuş koltuklarınızda yeni maç dostlukları kurarak maçlarınızı seyretmenin coşkusunu yaşamak futboldan aldığınız keyfi daha da arttıracaktır.

Birkez daha görülmüştür...

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
25.03:2008

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..