Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Yine kazanamadık.

Yine kazanamadık.
 

İngiltere ile tarihimizdeki 11’inci maçımızda yine hüsran yaşadık. Fakat tarihimizdeki ilk golümüzü atmak tek tesellimiz oldu. Hakan Çalhanoğlu adını tarihimize yazdırdı ama İngilizlere karşı makus talihimiz değişmedi.

Öncelikle çok zamansız ve planlamadan uzak gereksiz bir hazırlık maçıydı. Daha üç gün önce bitmiş bir lig ve hala oynanacak kupa finali varken bu maçın zamanlaması tamamen Federasyonun beceriksizliğidir. Üst düzey ülkeler liglerini bir hafta önce bitirmiş ve kupa finallerini bu hafta yaparken ülkede futbolu yönetenlerin bilgisizliği ve beceriksizlikleri ortada. Hadi onlar futboldan anlamıyorlar da Fatih hoca bari sen yapma. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına daha düşük profilli takımlarla başlanmalıydı. Karadağ ve Slovenya maçları sonrası İngiltere maçı tam bir hazırlık niteliği olurdu. Eksik ve yorgun kadro ile bu maç bize ne kazandırdı sorgulamak lazım.

Maça İngilizler hızlı ve tempolu başladılar. Daha 2’nci dakikada pozisyon buldular, Bir dakika sonra kopya pozisyon ve Türk asıllı Alman hakemin hediyesi ile golü buldular. İngilizlerin orta sahası en sıkıntılı bölgeleri olarak gözüküyor. Lampard ve Gerard fazlasıyla aranıyor. Golden sonra orta sahada yaptığımız baskı ile kaptığımız toplar ve kanatlardan geliştirdiğimiz ataklar ile rakip kalede etkili olmaya başladık. Süper ligin bu sezonki yıldızı parlayan futbolcusu Ozi’nin muhteşem arapası ve Hakan ile gelen gol tarihimize geçti. Golden sonra rakibe oyunun kontrolünü vermedik. Kendi takımında oynatılmayan Ozan Tufan başarılı bir maç oynadı. İlk yarıda eksiklerimize, sakatlarımıza ve yorgunluğumuza rağmen oyunu zaman zaman forse eden bir milli takım vardı.

Maçın ikinci yarısı İngilizlerin daha baskılı ve oyunu domine etmelerini bekledik. Fakat Fatih hoca rakip takımı iyi analiz etmiş. Orta sahada kreatif oyuncu eksikliği onların oyuna hükmetmesini zorlaştırdı. Fakat defansın göbeğindeki devşirme stoperlerimizin zaman zaman hamle eksikliğinden kaynaklanan hataları başımıza iş aştı. Mehmet Topal rakibi kaçırdı ve yaptığı gereksiz hareket penaltı ile sonuçlandı. İngilizlerin bize karşı penaltı kaçırma sendromları devam ediyor. 25 golle Premier Ligin gol kralı Harry Kane topu dışarı attı. Yapılan oyuncu değişiklikleri ile tempomuz iyice düştü. Son 20 dakika oyunun kontrolü rakibe geçti. Kaleci ve İsmail’in ortaklaşa hatasını Premier Ligde yılın futbolcusu seçilen Vardy affetmedi. Oğuzhan bu takım için önemli bir oyuncu. Mehmet Topal asıl bölgesine çekilip Ozi’nin daha ileride oynatılması lazım.

Sonuç olarak kötü bir planlama ile gereksiz bir maç oynadık. Euro 2016 öncesi iki takımda iyi gözükmedi. Takımımzda maç eksiği olan oyuncular var. Stoperler konusunda sıkıntılarımız var. Kötü sezon geçiren Gökhan Töre çağrılmayıp Ömer Toprak takıma kazandırılabilirdi. Çünkü Gökhan’dan çok Ömer’e ihtiyacımız var. Milli takım seçilirken futbolcuların geçmişlerine bakıldığını zannediyorum. Sezonun iyi takımlarından Konyaspor ve Osmanlıspor’dan oyuncu alınmaması çok yakışıksız ve başarıya vurulan baltadır. İngiliz milli takımının iskeleti sezonun başarılı takımları Leicester ve Tottenhan’dan oluşturulmuştu. Bizde ise bir aydan fazladır idman yapmayan Caner sahada, sezonun iyilerinden Ömer Ali kadroda yok. Küme düşen Eskişehirspor’dan Ali Şaşal kadroda fakat şampiyon Beşiktaş’ın kalecisi Tolga yok. Milli Takım kimsenin arka bahçesi olmamalı. Euro 2016’da Milli Takımımıza başarılar.

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..