Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '17

 
Kategori
Haber
 

Yine provokasyon

Yine provokasyon
 

Yine provokasyon


Son 3-4 aydır Türk diplomatlarının yurt dışı ziyaretlerinde sık sık provokasyonların yaşandığı malumunuz. Son olarak ise G-20 Zirvesi öncesinde yeni provokasyon sinyalleri alınıyor.

2 Mart 2017 - Almanya'da Türk Demokratlar Birliği tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile yapılacağı belirtilen toplantı Alman Gaggenau Belediyesi tarafından toplantı yapılacak alanda 'otopark yetersizliği' olduğu ifade edilerek iptal edildi.

3 Mart 2017 - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Frechen kentinde konuşmacı olarak katılacağı referandum etkinliği iptal edildi. Gerekçe olarak kiralanan yer işletmecisinin tehdit edildiği belirtildi.

6 Mart 2017 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hamburg'da düzenleyeceği referandum etkinliği iptal edildi. Hamburg Mitte İlçe Dairesi sözcüsü tarafından açıklanan kararda, etkinliğin yapılacağı yerin 'yangın sistemi' olmadığı söylendi.

11 Mart 2017 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya iniş izni iptal edildi. Kararı bizzat Hollanda Başbakanı Mark Rutte açıkladı.

12 Mart 2017 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda Türk Başkonsolosluğuna yapacağı ziyarete -gerekçe gösterilmeden- izin verilmedi. Büyük krize neden olan olay sonrasında Türkiye - Hollanda arasında siyasi kriz çıktı.

16 Mayıs 2017 - ABD'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada protestolar arasında kalmış ve Washington’daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ile protestocular arasında arbede çıkmıştı.

Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Hamburg kentinde 7-8 Temmuz’da düzenlenecek G 20 zirvesine katılmadan önce provokasyon sinyalleri alınmaya başlandı bile. Türkiye'nin imajını bozmak için sık sık ince ince girişimlerde bulunan Batı, bu fırsatı da kaçırmak istemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları için ABD'de protestocular arasında geçen arbede sonrasında yakalama kararı çıkartılmıştı. Almanya yönetimi ise bu korumaları kullanarak şimdiden ziyareti baltalamak ve gölge düşürmek için girişimlere başladı bile.

Almanya'nın Hamburg kenti Polis Müdürü Ralf Martin Meyer, yıllardan beri Erdoğan'ın koruma görevini yürüten ve bu konuda alanının en iyisi olan korumalar için, Almanya'da istenmiyorlar açıklamasını yaptı. Almanya'ya gelmeleri ve herhangi bir eyleme karışmaları durumunda korumaların gözaltına alınacağını belirterek büyük bir skandal açıklamasına imza atan Alman yöneticilerden bir diğeri ise Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer oldu.

Schäfer'de emrivaki olarak adlandırılabilecek açıklamasında, "Washington ile ilgili sözü edilen şahıslar kesinlikle Türk Cumhurbaşkanı'na Hamburg ziyareti sırasında refakat etmeyecekler" ifadelerini kullandı.

Dileriz Türk diplomatları ve seçilmişlerinin gerçekleştirdiği ziyaretler artık başarılı kararlar, imzalar ile anılmaya başlanılır.

Zira, herhangi bir provokasyon sonrasında gazeteler, kanallar, sosyal medya ve tvler, ziyaretten edinilen kazanımları değil sadece ve sadece provokasyonları manşet yaparak ülke imajını zedelemek için hazırda bekliyor olacak.

 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..