Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Öykü
 

Yine sana dair ( 2 )

Yine sana dair ( 2 )
 

mavi gözlü kadın


Bir hamlede zarfı açtı. İçinden , sararmış bir mektup ve bir kaç fotograf kayıverdi , halının üzerine. Almak için eğildiğinde, gözü fotograf karelerine takıldı. Allahım, ne kadar yakışıklıydı. Ona , aşık olduğuna , hiç ama hiç pişman olmadığını, bir kez daha içinden geçirdi. '' İyi ki, onu tanımışım '' dedi. Fotografın arkasını çevirdi , olası bir hareketle. Onun el yazısı, vakur ve anlamlı. NAZIM USTA'NIN dizeleri ne güzel anlatıyordu sevgisini.

Sevdiğin müddetçe
ve sevebildiğin kadar,
sevdiğine herşeyini verdiğin
müddetçe
ve verebidiğin kadar gençsin...!

Fotografları eline aldı. Hepsi siyah beyazdı. O yıllarda renkli fotograf tek tükdü. Gözleri buğulandı. Resmi çekindikleri günü, dün gibi anımsıyordu. Sevdiğim ancak , hiç bir vakit ulaşamadığım . Yüreğimi hep acıtan, acıttıkça kanatan adam. Resimde, nasıl da kendinden emin duruyordu , her zaman ki gibi. Omuzları dik, bakışları kararlı ve güven dolu. Ancak çok geç tanımıştı onu. İkisi de kariyer sahibi, mantıklı , olgun kişilerdi. Aşkın ne zaman, nasıl geleceğini nerden bilebilirlerdi ki. Hiç ummadıkları bir vakitte kapılarını çalmıştı. Olanaksız bir aşktı bu. Olmamalıydı, olamazdı, olmazdı da...Ve gerçekten öyle oldu. Sadece gözleri konuştu. Elleri zaman , zaman birbirine değdi. Tesadüfmüş gibi, tenleri dokunuyordu bazı anlarda. O bile yetiyordu onlara. Sanki ağaç dallarını, yapraklarını ılık esen rüzgarın gücüyle, birbirine dokunması gibi dokunuyorlardı . Kimseden habersiz , sessizce. Şiirler yazıyorlardı içinde imalı aşk sözcükleri geçen.Ancak bir türlü duygularını , aşklarını söyleyemediler gömdüler yüreklerine.

O gün de tesadüf olmuştu. İkisinin de kongreleri , aynı gün aynı yerde. Karşılaştıklarında bir an şaşkın bakışlarla süzdüler birbirlerini. Adam yaklaştı, o emin adımlarıyla , gözleri kadının gözlerinde. Elini uzattı. Kadının küçük, narin elleri kayboldu avuçlarının içinde. Kendine doğru çekti, gayet normal bir davranış gibi, sevgiyle yanaklarından öptü. Kadının tüm vücudu sarsılıyordu. Heyecandan bütün vücuduna elektrik verilmiş gibi. Dudakları titriyor, yüzü al al olmuş, bacakları tutmuyor, konuşamıyordu bile. Zorlukla '' merhaba '' sözcükleri döküldü muntazam dudaklarından. Gözlerini alamıyordu. Yine karizmaydı. Yine yakışıklıydı. Saçlarına düşen aklar, onu daha da yakışıklı yapıyordu, ya da ona öyle geliyordu. Onu ilk gördüğünde de öyleydi. Uzun hafif dalgalı saçlarını , yine arkadan bağlamıştı. Kıyafeti tam uyum içindeydi. Kıravatı, gömleği, takım elbisesi, çorapları ve ayakkabıları. Elindeki evrak çantası şıklığını tamamlıyordu. Zaten boyu 1.80 in üzerindeydi. ''Ahh..kalbim ahh.. yine paramparça '' dedi. Ulaşamadığı ve ulaşamayacağı sevgilisi için. Bakışlarını yere indirdi. Kuvvetli bir el , nazikçe çenesinden tutarak, başını yukarı kaldırdı. Göz göze geldiler. Kadının masmavi gözlerinden, gözlerini alamıyordu , kaybolmuştu sanki içinde. Ulaşamadığı ve hiç bir zaman da ulaşamayacağı sevgilisine...Eğildi NAZIM USTA'NIN dizeleri dökülüverdi dudaklarından, sevdiği kadının kulağına fısıldayarak , yine kimsenin duymayacağından emin;

Ben beni bir daha ele geçirsem,
-Âbıhayat içersem demiyorum-
kapılar bir daha açılsa
ben bu haneye bir daha girsem
yaşardım yine böyle kanrevan içinde
yine böyle aşk ile sersem,
ben beni bir daha ele geçirsem...

Kadın şaşkın , bitkin ve sevdalı .....

 
Toplam blog
: 180
: 771
Kayıt tarihi
: 14.08.07
 
 

Emekli matematik öğretmeniyim... Amasya memleketim... Anneyim... ..