Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yine Vakit yine yalan!

Yine Vakit yine yalan!
 

Vakit gazetesi


Yine vakit yine yalan!

22 Şubat 2009 Pazar günü Vakit gazetesinde yayımlanan "Vakit'in soruları Birand'ı panikletti" haberi dikkatimi çikti. Haberde, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik'in DMC'de yaptığı basın toplantısının Vakit muhabirlerinin sorularından rahatsız olan Mehmet Ali Birand'ın 'keselim. MAB' notuyla bitirildiği iddia edildi.

Eee.. ne de olsa Vakit bu, her şeye kendi penceresinden baktığı için bu olayda da yanılmıştı. Biraz dikkatli olsa yayının neden bitirildiğini anlayacaktı. Hem de kendisini savunurken bile DYH'nin nasıl bir hata yaptığını da fark edecekti ama göremedi.

Ben basın toplantısını canlı olarak televizyondan izledim. Toplantıyı hem rakip haber kanalı NTV hem de Doğan grubu televizyonundan CNNTürk canlı olarak verdi. Buraya kadar her şey normaldi. Soner Gedik konuşmasını bitirdikten sonra soru almak için toplantıyı izleyen gazetecilere döndü. Bu sırada NTV canlı yayından çıkmıştı. Yani tüm Türkiye'ye basın toplantısında olan biteni sadece ve sadece CNNTürk veriyordu. Sorular alınmaya başlandı. Vakit, Sabah ve Milliyet gazetesinden gelen muhabirlerden sorular alındı ve cevaplandı.

Toplantı devam ederken birden Soner Gedik, "Süremiz bitmiş kesiyoruz" dedi. İşte olay burada başladı. Vakit gazetesi sadece toplantının birden bitmesinde haklıydı. Gerçekten de toplantı bıcakla keser gibi kesildi. Fakat bunun sebebi Vakit gazetesi muhabirlerinden bunalan Mehmet Ali Birand'ın isteği değildi. Olay CNNTürk'ün basın toplantısı için ayırdığı sürenin bitmesiydi. CNNTürk'ün o gün için belirli bir yayın akışı vardı ve bu akış toplantı için bozulmuştu. Zaten aynı şey NTV içinde geçerliydi ve NTV sorulara geçilmeden basın toplantısından yaptığı canlı yayını bitirmişti. İşte olayın aslı bu ama gelelim DYH'nin yaptığı hataya...

Bana söyler misiniz, dünyanın hangi ülkesinde bir basın toplantısı süresi kalmadığı için bitirilir? Hele, basın toplantısı düzenleyen de DYH'nin kendisi. Eğer olay haksızlığa uğrayan Doğan grubunun kendisini haklı çıkmaya çalışmasıysa bunu CNNTürk'ün canlı yayın süresi üzerinden yapması hiç etik değil. Kaldı ki CNNTürk de basın toplantısından NTV'nin yaptığı gibi çıkabilirdi ama çıkmadı. Ne zaman çıktı biliyor musunuz? Soner Gedik oturduğu sandalyeden ayağa kalktı ve muhabirlere dönerek, "Sorularınız varsa özel olarak cevaplarım" dedi. Ben böyle bir toplantı görmedim. Haksızlığa uğradığını ve bunu ispat etmeye çalışan DYH nasıl oluyor da sorular bitmeden toplantıyı kesiyor!

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..