Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '06

 
Kategori
Meslekler
 

Yine yakmış yar mektubun ucunu

Yine yakmış yar mektubun ucunu
 

Yerini elektronik posta ve SMS alsa da bir zamanlar istekleri, sevgiyi, aşkı, hüznü, hasreti anlatan mektuplarımız onların yeri başkadır, bambaşkadır. Sıla hasretini azaltan, duyguları kuçaklaştıran mektuplar. Sevgililerin yazdığı mektuplarda sevginin yüceliğini, aşkın büyüklüğünü anlatmak " Senin için yanıyor, tutuşuyorum " ifadesini en güzel anlatan, türkülere ilham kaynağı olan uçu yakılmış mektuplar.

Kışlada, mahallemizde postacının görülmesi ile yaşanan heyecan; Mektubu gelenlerin sevinç, gelmeyenlerin umutsuzluk selinde kaybolup gitmeleri; Umudu, hüznü müteakip postaya ertelemeyi yaşadınızmı? Ak kağıda yazılmış buram, buram sevgi ve özlem dolu bir mektubu en son ne zaman aldınız? Yaşadınızmı bu duyguları ?

Fakülteyi bitirip dil öğrenimi için gittiği İngiltere den kızımla sık, sık telefonla görüşmemize rağmen, her Cuma ibadet edercesine aksatmadan karşılıklı yazdığımız mektupların yüreğimizde bıraktığı lezzet ve burukluğu anlatabilecek kelimelerim varmıdır acaba ?

Bugünlerde kimse mektup yazıyormu bilmiyorum ama emekli assubaylar 4 Aralık ta devlet yetkililerine, komutanlarına yazdıkları mektuplarında özetle : Yaşamımızın yarısını geçirdiğimiz ve tamamını adadığımız Silahlı Kuvvetler bizim sesimize kulak versin, mağduriyetlerimiz önlensin. Talebinde bulundular. Bizlere siyasiler teklif Genelkurmaydan gelmeli, Genelkurmay ise biz haklılığınızı dile getiriyoruz diyorlar ya, bu kez mektup her iki tarafa gönderildi. Yanıt bekleniyor. Yanıtsız mektup istenmiyorsun, değersizsin, unutuldun anlamına taşıyacağına göre "Siz ömrünüzü, bizse hak ettiğinizi veriyoruz" Yanıtını getirecek postacının yolunu umutla bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..