Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Yine yine yine..

Yine yine yine..
 

Türkiye'nin derbi canavarı Fenerbahçe, yine bir derbiden yüzü gülerek ayrıldı ve taraftarının yüzünü güldürdü. Çifte kupalı Beşiktaş ise taraftarlarını pek memnun etmişe benzemiyor. Hatta memnunsuzluğun yerine öfke daha önplana çıkmış durumda.

Beşiktaş oyunun kontrolünü elinde bulunduruyor gibi göründü. Fenerbahçe ise zeki oynayan taraftı. Önceki yılların aksine Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta bireysel yetenek önplanda değildi. Önplanda olan takım oyunuydu. Fenerbahçe maça tutuk başladı. Beşiktaş ise daha baskılı gibiydi. Daha sonra karşılıklı olarak belli periyotlarda takımlar baskın oynadı maçta. Tempo zaman zaman arttı; ancak genel olarak düşüktü ve karşılıklı top kayıpları birbirini izledi. Ve Fenerbahçe , daha oturmuş bir kadrosu var gibi görünen Beşiktaş'ı tecrübeli futbolcusu Alex'in maç boyunca durgun olmasına rağmen biri penaltı iki net vuruşu ile kazandı.
Beşiktaş ise yine bir mağlubiyetin ardından hakemlerden yakındı. Çifte kupayı bu transfer sezonunda gölgelendiren Fenerbahçe , bu maçta da kazanarak tamamen unutturdu diyebilirim. Ancak Beşiktaş'lı futbol severler hakem konuşuyorlar. Artık bu zihniyetten kurtulmamız gerek. 2-0 gibi net bir skorla biten bir maçın ardından, hakemi göstermek çok talihsiz bir açıklama gibi geliyor bana. Çünkü baktığınız zaman, Beşiktaş ne öyle aman aman top oynayıp rakibini boğdu ne de sayısız net pozisyona girdi. Beşiktaşlı taraftarlar ancak bunlar yaşansa ve o zaman Fenerbahçe kazansa , verilmeyen penaltılarından , faullerinden şikayet edebilirdi. Ortada bunlar yokken nasıl olur da hakeme laf ediyorlar, anlamıyorum. Fenerbahçe'nin iki golü de çok temiz goller. Bu maçta bir haksızlık yaşandığını düşünmüyorum. Objektif bakmaya çalışıyorum. Yine de olmuyor, hakeden kazandı bence şansının da yardımı ile. Artık hakemleri suçlamayı bırakmalı ve kendimizi daha çok geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.
Ufak bi not da yayıncı kuruluşa olacak. Maç içindeki reklamlarla izleyiciler siniri anlar geçirdi. Spikerin Beşiktaş yanlısı yorumları Fenerbahçe'lileri çileden çıkardı. Sürekli olarak gösterilen Beşiktaş taraftarı oldu ve Fenerbahçe taraftarları çok az gösterildi. Bir yayıncı kuruluşun, Türkiye'nin köklü kulüplerinin maçını gösterirken tarafsız olması şart. Teşekkürler.

Eren Paşaoğlu

 
Toplam blog
: 5
: 461
Kayıt tarihi
: 29.07.09
 
 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği okuyorum. Futbolla daha açığı Fenerbahçe il..