Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Yirmi dört kurban ve Van depremi

Yirmi dört kurban ve Van depremi
 

Çavuş Fikret Özer / Samsun,Çavuş Birol Elmas / Sakarya, Er Mesut Cengiz / Hatay, Er Eyüp Çolakoğlu / İstanbul, Onbaşı Yavuz Çoban / Aksaray, Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer / Konya,Uzman Çavuş Mustafa Aslan / Çorum, Er Süleyman Kalkan / Isparta, Er Fevzi Kazak / Gaziantep, Er Yunus Yılmaz / Ankara, Üsteğmen Murat Bek / Yozgat, Er Hüseyin Gürdal / Kocaeli, Er Mehmet Ağgedik / Elazığ, Er Koray Özel / Adana, Er Mehmet Çetin / Aydın, Uzman Çavuş Reşit Ercan / Elazığ, Çavuş İdris Çam / Kahramanmaraş, Er Ufuk Bozkurt / Kırklareli, Er Mesut Kazanç / Erzurum, Uzman Çavuş Halil Özdoğru / Sinop, Er Soner Ateşsaçan / Artvin, Er Ramazan Akın / Ağrı, Astsubay Bilal Özcan / İstanbul, Er Ahmet Tuncel / Bitlis
Bu yirmi dört kınalı kuzunun kahpece bir saldırıda şehit oluşları, baba ocaklarına düşen birer yangın oldu. Kurban bayramı öncesi vatana yirmi dört kurban birden verdik bir gece yarısı.

Bu yangın tüm Türkiye’yi sardı. Türkiye tek yürek oldu. Ayağa kalktı halk, teröre binlerce kez lanet okudu.

İktidar ve muhalefetiyle değişik partilere oy vermiş olan her yurttaş şehitlerine ağladı. BOP benzeri ABD projelerini onaylamadığını gösterdi. Cehaletin ve yoksulluğun pençesinde oyunu para karşılığı satmakla suçladığımız, seçimlerde kişisel çıkarlarını halkın, ülkenin çıkarlarının üzerinde gören, politika tüccarlarından bazıların da söz konusu vatan olunca birer arslan gibi kükrediklerini görmek, geleceğe olan umut ve güvenimizi artırmıştır.

Bir şehit annesinin “ Benim bir tane oğlum var sanıyorlardı. Türk ordusunun her askeri benim oğlum. Tükendi sanmasınlar, yüzbinlerce oğlum var geride…” şeklindeki haykırmaları en güzel yanıtlardan biriydi teröre.

Terörle müzakere ederek “ analar ağlamayacak” diyenler tüm anneleri ağlattılar yine. “ Karşı taraftan da analar ağlıyor.” “ Her iki taraf da silah bırakmalıdır.” “ Dağa taşa Ne mutlu Türküm diyene yazarsanız, onlar da çıkar ne mutlu kürdüm diyene derler.” “ Anayasadan Türklük ifadesi çıkarılmalı, yerine anayasal vatandaşlık getirilmelidir.” “ Federasyonu tartışmalıyız.” “ Alt kimlik- üst kimlik.” “ İleri demokrasi” vb. zırvalarla halkın kafasını karıştırmaya çalışan; yetmez ama evetçiler, ikinci cumhuriyetçiler, soros beslemeleri bilmezler mi ki; bir tarafata vatani görevini yapanların anaları, öteki tarafta devlete isyan bayrağı açmış, emperyalist uşakları, suç örgütü mensupları, bir yanda anayasal bir kurumun mensupları, öte yanda çocuk katili cinayet şebekesi. Devletin terör örgütü karşısında silah bırakması görülmüş duyulmuş şey midir ki böyle hain bir talebi dile getirebilmektedirler.

Şehitlerimizin acısını tüm tazeliği ile yaşarken bu kez Van ilimizdeki 7. 2 ‘lik deprem haberiyle sarsıldık. 400’ e yakın kurban da depreme vermiştik. Bin beş yüz dolayında da yaralımız vardı.

Bu doğal afeti bile bölücülük amacıyla kullanmak isteyen insaf vicdan yoksunu gafillere inat, Türk halkı bin yıllık kardeşliğini gereğince gösterdi dosta düşmana.

Bizi birbirimize düşürüp yurdumuzu bölüp parçalamaya ve yutmaya; Orta-doğudaki ülkelerin sınırlarını kendi stratejik amaçları doğrultusunda yeniden biçimlendirmeyi amaçlayan ABD’nin BOP projesine ve yerli işbirlikçilerine, açılım saçılım maskaralıklarına, Atatürk Türkiye’sine karşı girişilen karşı devrim çabalarına, büyük halk ozanımız Aşık Veysel’in Birlik Destanı ile yanıt verelim.

 

Allah birdir peygamber hak
Rabbül alemin mutlak
Senlik benlik nedir bırak
Söyleyim geldi sırası Kürdü, türkü ne çerkezi
Hep adem'in oğlu kızı
Beraberce şehit gazi
Yanlış var mı ve neresi
Kuran'a bak incil'e bak
Dört kitabın dördü de hak
Hakir görüp ırk ayırmak
Hakikatte yüz karası Binbir ismin birinden tut
Senlik benlik nedir sil at
Tuttuğun yola doğru git
Yoldan çıkıp olma asi
Yezit nedir ne kızılbaş?
Değil miyiz hep bir kardaş
Bizi yakar bizim ataş
Söndürmektir tek çaresi Kişi ne çeker dilinden
Hem belinden hem elinden
Hayır ve şer emelinden
Hakikat bunun burası
Bu alemi yaratan bir
Odur külli şeye kadir
Alevi sünnilik nedir
Menfaattir varvarası Cümle canlı bu topraktan
Var olmuştur emir haktan
Rahmet dile Allah'tan
Tükenmez rahmet deryası
Veysel sapma sağa sola
Sen allah'tan birlik dile
İkilikten gelir bela
Dava insanlık davası"

AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..