Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
120
 

Yiyecek Kumaşı- Gıda Muhafaza

Her geçen gün doğaya daha da sarılmaya başladığımız, değerini fazlasıyla iyi anladığımız şu günlerde ilgimi çeken çok güzel bir şeyle karşılaştım. Çevre bilincinden ve gıda sektöründen duyduğum haberleri sizlerle buluşturmayı seviyorum, hatta sabırsızlanıyorum ve koşa koşa geliyorum yazmak için şu köşeye.

Gıda muhafazasının ne kadar önemli olduğunu birçok kez yazmıştım, hatırlarsınız. Ürünün sağlıklı tüketimi, gıdanın ömrü, mikrobiyal üremenin önlenmesi, tat ve lezzetin korunması vb. Aslında hepsi birbiriyle ilişkili ve aynı sonuca çıkıyor. Basit bir şekilde bahsedelim, açıkta bulunan bir gıdanın kolayca bozulabileceğini çok iyi biliyorsunuz. Muhafaza bu kadar önemliyken, bizler bu kadar dikkat ediyorken…  İkinci bir konu da muhafazanın nasıl sağlandığı. Plastik mi? Kullan at mı? Nelerle sağlıyoruz? Cevaplarınız az çok aynı evet, fakat şimdi sizlere bahsedeceğim muhafaza şeklini ilk defa benden duyacaksanız ne mutlu bana. Haydi başlayalım! İlgimi çeken şey  Yiyecek saklama kumaşı. Bu kumaş, Bal mumu, Hindistan yağı ve Çam ağacı reçinesinin sertifikalı pamuk kumaşa emdirilmesiyle üretilmiş. Poşet değil de yiyecekleri buna sarıp muhafaza edebiliyorsunuz anlayacağınız. Böylelikle gıda plastik teması sağlanmamış oluyor ve ve gıda taze olarak saklanabiliyor. Kumaş, yenilebilir ve antibakteriyel, doğadan malzemelerle oluştuğu için tekrar tekrar kullanılabiliyormuş. Bu kumaşı kullandıktan sonra hafif deterjan ve suyla yıkayıp, kurutup kullanabiliyorsunuz.  Çantanıza koyacağınız bir sebze ya da meyveye sardığınızda onun şeklini alıyormuş, balmumundan oluştuğu için elinizin ısısıyla bile kolayca şekil verilebiliyormuş.  Çiğ et ürünlerinde kullanımı tavsiye edilmiyor, onun dışında birçok gıdada kullanılabiliyor. Çerezinize külah yapıp tüketebiliyorsunuz veya dediğim gibi çantanızda güzelce muhafaza edebiliyorsunuz.

Sağlığımıza ve doğaya aynı anda katkı sağlayan işlere bayılıyorum.

Gıda sektörüne böyle yenilikçi haberler gelsin hep.

Tüketicilerin hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda doğayı gülümsetmek, doğa gülümserken de gıda muhafazasına farklı bir soluk getirmek oradan okuyunca nasıl gözüküyor bilmiyorum ama buradan bakınca : “ Vay canına! “  Kullan- at düşüncesine karşı yaşamda bir fark yaratmak isteyen bu üreticiye siz okurlarım adına ve tüm tüketiciler adına şimdiden teşekkür ederim…  

 Sağlıkla Kalın!

Not: “ Eminim en büyük teşekkür size doğadan gelecektir.”  

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 277
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 314
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster