Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Yoga ve diyet

Yoga ve diyet
 

Yoga da bir çeşit fiziksel aktivite oluşu sebebiyle kalorileri yakmak yoluyla kilo vermeye yardımcı olur. Ancak çoğu kişi diğer sporlardan daha yavaş yapılan, vücudu hırpalamayan yoganın o kadar da ciddi bir sonuç sağlayamayacağını düşünür ve yanılırlar. Yoga zaten fiziksel, zihinsel ve ruhsal rahatlama, sağlık ve uyum amacı güder. Bunlar doğal olarak kilo problemlerini de ele alan hedeflerdir.
Fazla kilolar ve gereğinden çok beslenme fiziksel veya psikolojik bazı yolunda gitmeyen şeylerin sonucudur. Yoga işte bu yolunda gitmeyen sorunlar yani problemin köklerini ortadan kaldırır. Bunu nasıl yaptığını anlamak için yoganın kiloları verdiren unsurlarına bir göz atalım önce.
1. Yoga egzersizleri kalori yaktırır. Harcanan kalori tahmin edilenden fazladır. İlerledikçe bazı dayanıklılık gerektiren güç duruşları ve hareketleri sırasında yakılan kaloriler ise ağır bir spor yapmak kadar olabilir.
2. Yoga metabolizmayı hızlandırmak suretiyle de enerji harcanmasını sağlar.
3. Yoga zihinsel odaklanma sayesinde otomatik bir irade sağlar; baskılama suretiyle yapılan diyetlere göre bu stres yaşamadan ve daha etkin bir kilo kontrolü imkanı tanır.
4. Yoga getireceği iç disiplin sayesinde daha sağlıklı beslenmeyi ve yaşam tarzını özendirir. Bu sadece zayıflamaya değil verilen kiloların geri alınmamasına da yol açar.
5. Yoga sırasında yapılan hareketler vücudun enerji akışları, genel düzeni, iç organların uyum ve çalışma verimliliklerini arttırır ve etkin kılar.
6. Yoga uyku problemlerinize getireceği çözümler de zayıflamak ve zayıf kalmak için çok yardımcıdır.
7. Zihinsel olumsuzluklar kilo probleminin büyüklüğünde çok etkilidir. Stressiz bir yaşam, endişe veya depresyona meyillerin engellenmesi, daha kendine güvenli olmak, vücudunuzu tanımak ve ona olumlu yaklaşmak inanılmaz farklar yaratabilir. Ayrıca mutlu bir zayıflama dönemi demektir. Öyle ki devamında da süren bu mutluluk kiloların geri dönüşünü engeller. (Tekrar yemeye başlanmaz)
8. Yogik bir diyet ve yaşam stili de benimseyip bunu tümden bir kilo verme programına dönüştürebilir uzun dönemde pozitif bir değişim bilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 1649
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

Seramik-heykel mezunu ve İzmir doğumluyum. Uzun yıllar sanat ve sporun farklı dallarıyla uğraştıktan..