Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Yogayla canlanın

Gelişen teknolojinin, hayatın sunduğu ağır yaşam şartlarının altında kaç kişi gerçekten mutlu olduğunu söyleyebilir? Siz söyleyebiliyorsanız ne mutlu size. Ancak günümüz şartları çoğu kişi için bir baskı, bir sıkıntı ve bunalım getirisidir. Kişi yaşam şartlarının altında ezildikçe kendine bir çıkar yol arar. Fiziksel çöküntüsünü, ruhsal bunalımlarını, psikolojik sorunlarını üzerinden atmak için bir avuntuya ihtiyaç duyar. Hatta bazen bu avuntu bir sigara, biraz alkol bazen de uyuşturucu ya da uyku ilaçları olur. Bu durum elbette ki kişinin yıpranmış ruh ve beden sağlığını daha da yıpratır. Peki insan yaşamın kendi üzerinde yarattığı gerginlikten sağlıklı bir şekilde uzaklaşmak ve kendini korumak için ne tür yollar izlemelidir? Bu noktada en güncel konulardan biri olan YOGA çıkar karşımıza. 
 
Yoga, vücudu yenileyerek zihni modern hayatın hızlı temposundan kaynaklanan olumsuz düşüncelerden uzaklaştırıyor; içinizi umut ve iyimserlikle dolduruyor. Yoga, kusursuz sağlık ve manevi mutluluk yolundaki tüm zorlukların üstesinden gelmenizi amaçlıyor.

 

Yoga bir yazıyla anlatılabilecek bir konu değil aslında. Bu nedenle de ilk olarak yoganın amaçlarını, prensiplerini ve faydalarını paylaşmak istedim.
 
Yoganın 5 temel prensibi:
Klasik yoganın uygulanması gereken 5 temel prensibi vardır.
Doğru egzersiz: Vücudumuz ancak hareket ederek sağlığına kavuşur. Eğer bizim yaşam tarzımız, kaslarımızın eklemlerimizin özellikle omurgamızın doğal hareketini sağlamazsa, belli bir zaman sonra bedenimizde hastalıklar, rahatsızlıklar baş gösterebilir.
Doğru nefes: Yoga, bize akciğerlerimizi en üst kapasiteyle nasıl kullanacağımızı ve nefesi kontrol etmenin nasıl olduğunu da öğretiyor. Uygun nefes alma şekli derin, yavaş ve ritmik olmalıdır. Nefesimizi bu şekilde kullanmak, bize canlılık ve zihinsel açık getirir.
Doğru gevşeme: Yogayı tam olarak uygulayan kişi bütün kaslarını derince gevşeterek sinir sistemini gençleştirebilir ve derin bir içsel huzur ile hedefine ulaşabilir.
Doğru beslenme: Beslenmemiz sadece fiziksel vücudumuzu inşa etmekle kalmayıp zihnimizi de etkilemektedir. Yogiler fiziksel sağlığa ve verimliliğe çok dikkat ettiği için et ve et ürünlerinden fakir beslenmeyi savunur.
Doğru düşünme: Doğru ve yaratıcı düşüncelerin canlılık ve sağlık getirdiğinin farkında olmamız gerekir. Yoga çalışmaları yaparak yaşamda olumlu bir tavıra nasıl sahip olunacağını öğrenerek geliştirebiliriz.

Yoganın faydaları saymakla bitmez
·         
 
Negatif enerji atılır. Enerji kanalları arınır. Bedende enerji toplanır ve biriken enerji, fiziksel sağlığı ve spiritüel gelişimi sağlar.
·         Belkemiği esnekliği artar.
·         Eklemler hareketlenir ve esner.
·         Kaslar kuvvetlenir, gevşer ve canlanır.
·         İç organların ve bezlerin fonksiyonları düzene girer.
·         Lenfatik sistem ve metabolizma canlanır.
·         Bağışıklık sistemi güçlenir.
·         Dolaşım ve kan basıncı normal ve dengeli hale gelir.
·         Sinir sistemi sakinleşir ve kuvvetlenir.
·         Doku daha taze ve canlı olur.
·         Sindirim sistemi daha sağlıklı hale gelir.
·         Boşaltım sistemi canlanır.
·         Üreme sistemi dengeye girer.
·         Solunum sistemi güçlenir.
·         Tüm beden canlanır ve güçlenir.
·         Tüm organlar uyumlu bir şekilde çalışmaya başlar.
·         Yoga duruşları forma girmek ve formda kalmak için etkili bir araçtır.
·         Belirli duruşlar kadınlarda adet öncesi, menopoz öncesi ve menopoz dönemi belirtilerini ortadan kaldırır.
·         Astım, artrit, kalp rahatsızlığı, obezite, osteoporoz, madde bağımlılığı, depresyon, migren, sinüs sorunları gibi kronik rahatsızlıklar hafifler ve zaman içinde giderilir.

Yoganın faydaları saymakla bitmiyor! Siz de bir dvd kapıp evinizde yoga yapın.
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..