Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yoğurt Soslu Sirkeli Tavuk

Yoğurt Soslu Sirkeli Tavuk
 

Alıntı.


1200 Gr Tavuk
1 Su bardağı yoğurt
3 Tane yumurta
1 Yemek kaşığı un
3 Veya 6 diş sarımsak (Arzunuza göre)
1 Yemek kaşığı sirke
1 Su bardağı tavuk suyu
Yeterince tuz
 
Önce bir güzel tavuğu haşlayın, çünkü sosu için bir bardağı lazım olacak, artanı ile ise güzel bir bulgur pilavı, nedeni ise daha sağlıklı olduğu için. Pirinç pilavı bu yemeğin yanına mükemmel yakışsa da, benim tercihim bulgurdur. Başka bir alternatif daha var ki, o da makarnadır, seçim serbest efendim. 
İster sade, isterseniz salçalı yapabilirsiniz. Mesela; tavuğu haşlarken tuz attığınızda, tadı daha değişik eti daha sert, tuz atmadığınız da ise tavuk daha yumuşak, ama daha bir tavuk kokulu oluyor. İki tarzı da deneyin ve damak tadınıza sorun, arada ki farkı size o söyleyecektir :)  Yine kolay ve lezzetli bir tarif, kolay gelsin diyorum.
 
Gelelim Sosumuzu Yapmaya;
 
Yoğurt, yumurta, unu küçük bir tencereye alın ve çırpın, üzerine tavuk suyunu ilave edip ocağın altını yakın, malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın, şayet muhallebi kıvamı koyu ise, tavuk suyundan ilave edin. Ocağın altını kapatın, dövülmüş veya rendelenmiş sarımsakları, sirkeyi ve tuzunu ekleyip tadına bakın.
 
50 Gr tereyağı (veya kahvaltılık yağ) 
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı kırmızı biber 
 
Haşlanan tavuğu servis tabağına didikleyip parçalarını kemikten ayırıp dizin. Yukarı da tarifini verdiğim sosu üzerine boca edin, bir tavanın içerisine kahvaltılık yağı koyup eritin, önce salça sonra kırmızı biber ilave edip kızartmış olduğunuz bu karışımı, yoğurt soslu sirkeli tavuğunuzun üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun saygılarımla.
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..