- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yoğurt soslu tavuk
YOĞURT SOSLU TAVUK
Uzak doğu lezzetlerini sevenler için nefis bir tavuk tarifim var.
Saygılarımla,
Merih
Malzemeler
6 adet kemiksiz tavuk kalça eti (dileyen göğüs eti de kullanabilir)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak( isteğe göre)
yarım parmak kadar rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet rendelenmiş domates
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
bir tutam kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı toz şeker
tuz. karabiber, kimyon( 1 er tatlı kaşığı)
HAZIRLANMASI
Tavuk etlerini çok az sıvı yağ ile tavada önlü arkalı 5 er dakika kızartalım.
Tavukları çıkartıp, sarımsak ve soğanı ilave ederek sote edelim.
Salça ve domatesler ekleyip, 5 dakika daha sote edelim. Tavuklarıda ekleyerek 5 dakika kadar pişirelim. Zencefil, köri, şeker,limon suyu ve diğer baharatları ilave edip,
un ile çırpılmıış yoğurdu karıştırarak ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.
Sotemizi borcama boşaltalım ve üzerine kaşar rendesini serperek 15 dakika 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Sebzeli püre eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.