Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1783
 

Yoğurt tatlısı

Yoğurt tatlısı
 

yoğurt tatlısı


Revani tadı gibi ama değil daha da güzel. Çünkü malzemeleri biraz daha farklı, ne çok tatlı ne de az tatlı, tam kıvamında içinde limon aroması olan bir tatlı. Sofraların yemekten sonra yenilen vazgeçilmez tatlılarından biri, bayramda, seyranda, beş çaylarında yenilen doyumsuz tatlardan biri. Mutlaka beğeneceğiniz bir tatlı tarifi ama ölçüleriyle oynanmazsa zira ufak farklılıklar dahi tadını bozabilir. Yoğurt tatlısı ya da revani ekmek gibi sert olursa iyi olmaz. Biraz yumuşak olmalı ve ağızda dağılmalı.

Malzemeler:

Hamuru için:

Not: Kahve fincanı Türk kahvesi içilen fincanlardan olacak.

3 yumurta

4 kahve fincanı toz şeker

3 kahve fincanı yoğurt

3 kahve fincanı irmik

4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya, 1 tutam tarçın

2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

Çay bardağı orta boy olacak.

5 çay bardağı toz şeker

6 çay bardağı su

Süsleme için:

Arzuya göre üzerine ceviz, çekilmiş fıstık veya fındık, badem konulur.

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlanır. Bir tencereye şeker ve soğuk su konulur, şeker suyun içinde iyice eritildikten sonra şekerli su kaynatılır. Kaynayan şerbete yarım limon suyu sıkılır, şerbet biraz daha kaynatılır ve ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır.

Daha sonra çukur bir kabın içine sırasıyla yumurtalar, şeker ve yoğurt konularak iyice çırpılır. Yağ ilave edilir ve biraz karıştırdıktan sonra irmik ve un ilave edilir. İrmik ve un iyice karıştırıldıktan sonra kabartma tozu, karbonat, vanilya ve 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilir. Bir müddet daha hamur karıştırıldıktan sonra limon kabuğu rendesi ilave edilerek sıvı hamur yağlanmış, unlanmış bir tepsiye dökülür, üzerine bir tutam tarçın serpilir ve 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
 
Pişen tepsi fırından çıkınca fazla buharının çıkması için 1-2 dakika dinlendirilir ve bir kepçe ile şerbet pişmiş hamura yedirilir, ve iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
 

Afiyet olsun.

Sibel Koçarslan

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

dun denedım olculer cok guzeldı ıkram ettıgım herkes cok begendı teşekkurler

gülserin TOPRAKLAR 
 30.11.2012 15:47
Cevap :
Afiyet olsun, beğendiğiniz ve uyguladığınız için teşekkür ederim,bu arada bana yazılan bazı yorumlar siliniyor, "en son siyah zeytin nasıl yapılır" bloğumdaki 3-4 tane yorumum silinmiş, inşallah bu da silinmez. Selamlar,sevgiler.   02.12.2012 19:03
 

Fincanı fincanına uydum tarife. Enfes bir tatlı çıktı ortaya. İlk kez denediğim yoğurt tatlısını afiyetle yedim oğlumla.. Teşekkürler..

Behram Su 
 21.02.2012 22:11
Cevap :
Tarifin bu kadar hızlı denenmesine hem çok şaşırdım hem çok sevindim Behram bey. Afiyet olsun. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Selamlar, saygılar. Sibel Koçarslan  22.02.2012 10:44
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 627
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3372
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster