- Kategori
- Beslenme
Yoğurt ve Ayran Tüketmeli
Vücudunuza daha fazla kalsiyum kazandırmayı düşünüyorsanız...
İhtiyacınızı doğal yoldan, yâni kalsiyum zengini gıdaları daha sık tüketerek karşılayın.
Yoğurt, peynir yemeyi, süt ve ayran içmeyi alışkanlık haline getirin.
Günde 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt ve 100 gram kadar peynir size neredeyse 900 mg. civarında kalsiyum kazandıracaktır.
Ara öğünlerde yarım yağlı süt, ayran, yoğurt, peynir tüketmeyi alışkanlık edinin.
Olanak varsa keçi sütündenn yapılan yoğurt ve peynirleri tüketin...
Zira keçi sütünde inek sütüne oranla daha fazla kalsiyum vardır.
Ayrıca B, A ve D vitaminleri açısından da daha zengindir.
Demek ki sofralardan yoğurdu hiçbir zaman eksik etmemek lazım...
Hatta kahvaltıda bile yoğurt tüketmeli...
Örneğin yoğurt eklenmiş yulaf kepeği mükemmel bir seçim olabilir.
Pilavı ve makarnayı yoğurtla yemeli...
Kıymalı yaprak sarmadan, ıspanak veya pazıya kadar, sulu ev yemeklerini de yoğurt ilave ederek tüketmeli.
Ev yapımı yoğurtlar son yıllarda yeniden mutfaklara girdi...
Eninde sonunda doğru bulunuyor işte...
Sonuç olarak, sağlık söz konusu olduğunda peynir ve yoğurt mükemmel yiyecekler, ayran da harika bir içecek.