- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yoğurtlu, közlenmiş patlıcan salatası
Patlıcan salatası zayıflamak isteyenler için ideal bir öğün çünkü içindeki yoğurt, sarımsak ve az miktarda zeytinyağı ile yemek yerine geçen besleyici ve tok tutan bir salata çeşidi. Az miktarda yağı da koymalıyız ki yağda eriyen vitaminleri yani A, D, E, K vitaminlerini vücudumuza alabilelim.
Malzemeler:
5-6 tane patlıcan
Yarım kilo yoğurt
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu veya maydanoz
Yapılışı:
Önce patlıcanlar ocağın üzerinde közlenir. Közlenen patlıcanlar kabukları kolay soyulsun diye naylon bir poşetin içine konularak biraz bekletilir daha sonra kabukları ayıklanır.
Sarımsakların kabukları ayıklanarak yıkanır ve bir bıçakla ince ince kıyılır veya havanda ezilir.
Ezilen sarımsaklar, tuz ve yağ bir kaşıkla ezilmiş yoğurdun içine atılır ve karıştırılır. Daha sonra patlıcanlar bir bıçakla ince ince kesilir ve yoğurdun içine atılarak tekrar harmanlanır.
Üzerine bir tutam dereotu veya maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.