Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
13366
 

Yoğurtlu bamya kızartması: muhteşem tat

Yoğurtlu bamya kızartması: muhteşem tat
 

bamya-kızartması


Bamyanın yemeğini biliyorsunuz. Peki kızartmasını biliyor musunuz. İlk defa denedim. Olmaz böyle bit tat. Hani midye tava vardır ya; ekmek arasına konulup üzerine ekmeç içli sarımsaklı yoğurt sos koyarlar. Tadı buna çok benziyor. Ama inanın midyeden daha lezzetli. Her fırsatta bu yemekten yapacağım.

Malzemeler
    1 kg. bamya 1 yumurta 1 su bardağı un 1 adet limon 1/2 çay bardağı soda Karabiber Pulbiber Sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak Tuz

Yapılışı

    Bir kapta limonlu su hazırlayın ve konik kestiğiniz bamyaları bu suya atın. Sonra bamyaları süzüp, kağıt havlu ile kurulayın. Çırpılmış yumurtayı, sodayı ve azıcık karabiberi bamyaya ilave ederek bulamaç haline getirin Bir kaba unu dökün ve bamyaları una bulayıp kızgın yağda 10 dk. kızartın. Kevgir yardımı ile kağıt havlu serilmiş tepsiye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pulbiber ve karabiber ile süsleyin. Afiyet olsun.


Siz Sormadan Ben Anlatayım ve Kurtulayım <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5360212863262276770" alt="" src="http://3.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/SmNNMxM6PKI/AAAAAAAAAr0/R5Qyqqj5Hjk/s200/yo%C4%9Furtlu-bamya.jpg" border="0">

    Bamyanın nasıl soyulacağı burada. Limonlu suda bamya sümüklenmez. Yeşil biber kızartır gibi kızartacaksınız.
    kağıt havlunun ne işe yaradığını sakın sormayın. Bamya sümüklenirse, burnunu silersiniz!

Ayhan Demiral

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Yazınızı okuyunca canım o kadar çok bu yeni lezzeti tatmak istedi ki anlatamam, bamyayı özenle aldım, dediklerinizi harfiyen uyguladım fakat sonuç tam bir hüsran oldu, evdeki kimse beğenmedi. Belki değişik bir tat olduğu içindir fakat yinede umduğum lezzeti yakalayamadım. Bana 1 kg bamya borçlusunuz :)

mea culpa 
 28.08.2009 22:50
Cevap :
:) Seve seve size 1 kg. bamya borcum olsun. Ama nasıl olur? Bu yemeği 3. kez yaptım ve değişik damak zevki olanlara sundum. Hepsi inanın çok beğendi. Tarifte yoksa ben mi bir şey atladım. Bir bakacağım.  31.08.2009 10:40
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 153
Toplam yorum
: 38
Toplam mesaj
: 18
Ort. okunma sayısı
: 2347
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

1968 yılında Giresun’da doğmuştur. İlköğrenimini ve liseyi Giresun’da tamamladıktan sonra İstanbul’d..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster