Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Yoğurtlu bamya kızartması: muhteşem tat

Yoğurtlu bamya kızartması: muhteşem tat
 

bamya-kızartması


Bamyanın yemeğini biliyorsunuz. Peki kızartmasını biliyor musunuz. İlk defa denedim. Olmaz böyle bit tat. Hani midye tava vardır ya; ekmek arasına konulup üzerine ekmeç içli sarımsaklı yoğurt sos koyarlar. Tadı buna çok benziyor. Ama inanın midyeden daha lezzetli. Her fırsatta bu yemekten yapacağım.

Malzemeler
    1 kg. bamya 1 yumurta 1 su bardağı un 1 adet limon 1/2 çay bardağı soda Karabiber Pulbiber Sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak Tuz

Yapılışı

    Bir kapta limonlu su hazırlayın ve konik kestiğiniz bamyaları bu suya atın. Sonra bamyaları süzüp, kağıt havlu ile kurulayın. Çırpılmış yumurtayı, sodayı ve azıcık karabiberi bamyaya ilave ederek bulamaç haline getirin Bir kaba unu dökün ve bamyaları una bulayıp kızgın yağda 10 dk. kızartın. Kevgir yardımı ile kağıt havlu serilmiş tepsiye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pulbiber ve karabiber ile süsleyin. Afiyet olsun.


Siz Sormadan Ben Anlatayım ve Kurtulayım <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5360212863262276770" alt="" src="http://3.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/SmNNMxM6PKI/AAAAAAAAAr0/R5Qyqqj5Hjk/s200/yo%C4%9Furtlu-bamya.jpg" border="0">

    Bamyanın nasıl soyulacağı burada. Limonlu suda bamya sümüklenmez. Yeşil biber kızartır gibi kızartacaksınız.
    kağıt havlunun ne işe yaradığını sakın sormayın. Bamya sümüklenirse, burnunu silersiniz!

Ayhan Demiral

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..