- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yoğurtlu kereviz salatası
YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI
1 adet kereviz
1 adet yeşil elma
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
50 gram ceviz içi
Kırmızı lahana yaprakları
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Önce kerevizin kabuklarını soyalım ve yarısını ince ince dilimlere keselim ve bu dilimleri jülyen olarak ince, ince keselim. Kalan kerevizi de rendeden geçirip, yarım limon suyu ile harmanlayalım.
Elmayı da kabuklarını soymadan çekirdeklerini ayırıp, aynı kerevize uyguladığımız işlemle hazırlayalım.
Cevizi küçük parçalar halinde teflon tavada hafifçe kavuralım.
Yoğurda cevizin yarısını ve diğer tüm malzemeyi ilave edip karıştırdıktan sonra, kereviz ve elmayı da ekleyip harmanlayalım.
Kırmızı lahana’nın orta kısım yapraklarından, dıştan kök kısmına doğru “v” şekli vererek kesip tabağa papatya şeklinde yerleştirelim. Orta kısmına kalıpla yoğurtlu salatamızın yarısını koyalım. Kalan salatayı da yapraklar üzerine yayalım ve artan cevizleri de üzerine serperek servis yapalım.
Afiyet olsun