- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Yoğurtlu kırmızı pancar salatası
Kırmızı pancarın yararları çoktur. A, B, C, vitaminleri, demir, fosfor,kalsiyum, bakır,potasyum içerir. Vücudumuza olan yararlarından bazıları. Kanı temizler, alyuvar sayısını artırır, safra kesesi, karaciğer, böbrekleri temizler.Miğde ve bağırsaklarımız üzerinde olumlu etki yapar. Ülkemizde pancar suyu, pancar turşusu, pancar salatası olarak tüketilir. Ben kırmızı pancarın salatasını çeşitli şekillerde yapıyorum. Zeytinyağı, sirke veya nar ekşisi ilavesi ile yaptığım gibi, eşim yoğurtlu sevdiği için yoğurtlu yapıyorum.Şimdi yoğurtlu pancar slatasının tarifini vereceğim.
YAPILIŞI:
3 ortaboy pancar iyice yıkadıktan sonra 3 dakika sıcak suda haşlanır. Kabukları soyulduktan sonra, genişce bir kaba rendenin büyük tarafı ile rendelenir. İçine 1 kase dövülmüş ceviz, 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. 3 diş rendelenmiş sarımsak koyulur, 1 kase torba yoğurdu isteye bağlı tuz konularak iyice karıştırılır. Sevis tabağının etrafına yıkanıp sirkeli suda bekletilip maydanoz ve kereviz yaprakları serrpilerek, kırmızı pancar salatası ortasına yerleştirilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ