- Kategori
- Yemek - Mutfak
YOĞURTLU PİLİÇ KAPAMA
KAPAMA
YOĞURTLU PİLİÇ KAPAMA
MALZEMELER
4 adet piliç göğüs eti
1 tatlı kaşığı hardal
½ kg. Süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı acı biber sosu
2 yemek kaşığı zeytin ağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 sap taze soğan( kıyılacak)
4 yaprak marul
Tuz, karabiber
Yeterince maydanoz
HAZIRLANMASI
Tavuk etlerini tuz ve karabiber ile ovarak, oluklu ızgara tavasında iyice kızartalım.
Tavada kalan karamalize olmuş yağın içine 1 yemek kaşığı un ilave ederek çevirelim. Kremayı da dökerek kaynatalım.
Derin bir kabın içinde acı biber sosunu hardal, zeytinyağı ve kekik ile karıştırıp kızaran tavuk etlerini bu sos ile iyice bulayalım.
Pişirme kabının tabanına marul yapraklarını dizelim ve taze soğanları serelim. Tavukları yerleştirip üzerine kremalı sosu dökelim.
Yoğurt sarımsak ve yumurtayı iyice çırparak tavukların üzerine gezdirelim. Yıkanmış maydanozları da üzerine yayalım. Ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirelim.
Bu kapama yemeğini bir de kuzu incik ile denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.