Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Basketbol
 

Yok artık LeBron James!

Yok artık LeBron James!
 

LeBron James


LeBron Raymone James isimli vatandaş 30 Aralık 1984 tarihinde Ohio eyaletinde dünyaya gelmiş. Amerikan medyası tarafından lise yıllarındayken süperstar olarak lanse edilen James '' bu kadar şişir şişir, bu çocuktan hiçbirşey olmaz. '' yorumlarına karşılık 2003 yılında birinci sıradan draft edildikten ve Nike' la oldukça yüklü sponsorluk antlaşması yaptıktan sonra kendisinden beklenenden çok daha büyük işler başardı ve kısa zamanda çok önemli yerlere geldi.

2.03 boyunda ve 113 kg. ağırlığında olan James, tercihen iki ve üç numara pozisyonlarında forma giyse de yerine göre bir ve dört numara olarak da forma giyebiliyor. James' in seçilmesinden önce Andre Miller, Ricky Davis, Darius Miles, Zydrunas Ilgauskas gibi kendi çaplarında üst düzey oyunculara sahip olmasına karşın bir türlü başarılı olamayan Cavs takımı James' in gelmesinden sonra Z dışındakileri gönderdi ve takım hüviyetine kavuştu. Carlos Boozer da James' in ilk sezonunda büyük bir çıkış yakalasa da, takımını satarak Cavs' in çok daha üstün yerlere gelmesini engelledi.

Cavs takımının şu anki kadrosuna bakıyoruz: Bir numara Maurice Williams, dört numara Ben Wallace, beş numara Z Ilgauskas takımın kaptanı James olmasa büyük ihtimalle üst noktalara gelemeyecek isimler. -Big Ben' i kenara koyalım tabi- Neyse, Cavs' i kenara bırakalım da yazımızın baş aktörü 23 numaralı delikanlıdan bahsedelim...

James 2005-06 sezonunu 31.6 sayı ortalamasıyla tamamladıktan sonra 2006-07 sezonunda takımını Doğu Konferansı şampiyonluğuna taşıdı. Ertesi sezon ise KG' li Boston Celtics' e karşı son dakikaya kadar mücadele etmelerine rağmen konferans yarı finalinde kaybettiler. O sezon James 30-7.9-7.8 ortalamalarıyla kariyerini zirveye taşıdı. Bu sezon şu ana kadar ki 60 maça da ilk beşte başlayan James bireysel istatistiklerini düşürse de tam bir lider olduğunu takımına özellikle iç sahada liderlik ederek ve takımını konferansının zirvesine kadar taşıyarak gösterdi.

'' Büyük oyuncular Madison Square Garden' da ortaya çıkar.'' sözünü doğrulatan James 52-11-9 yaparak bunu da başardı.

Şu anda Boston Celtics' in 4.5 galibiyet önünde bulunan Cavs' in başarısında James' in payını küçümsemek terbiyesizlik olur. James, bütün basketbolla ilgili yeteneklerinin ötesinde, lise yıllarında şişirilmenin ve NBA' e girdiği ilk yıllarda da şişirilmeye çalışılan egosunun önüne geçerek ve bütün baskıları çok iyi bir şekilde göğüsleyerek kutlanması gereken bir kişidir.

Son olarak; ''yok artık LeBron James'' diyorum ve keyifle izlemeye devam etmek istiyorum...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..