Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '10

 
Kategori
Eğitim
 

YÖK Başkanı Sayın Özcan özür dilemelidir?

YÖK Başkanı Sayın Özcan özür dilemelidir?
 

YÖK BAŞKANI SAYIN ÖZCAN ÖZÜR DİLEMELİDİR?

YÖK Başkanı Sayın Özcan’ın 10 Ocak 2010 da basında çıkan meslek lisesi mezunlarını kastederek “sınavsız giriş yapan öğrencilerin 4 işlem yapacak kapasitesi yok” sözüsarf etmiştir. .YÖK Başkanı Sayın Özcan’ın ifadesi son derece çirkin, son derece yakışıksız, yüz binlerce meslek lisesi mezunu gencimizi küçültücü ve yüz binlerce öğretmenimizi üzücü bir ifadedir. Bu nedenle Sayın YÖK Başkanına ve Mili Eğitim Bakanlığı yetkililerine şu hususları hatırlatmalıdır.

1) Meslek Liselerinde bazı dersler var ki matematiği ve fiziği bilmeyenler o derslerden geçer not alması mümkün değildir. Örneğin statik ve mekanik gibi dersler tamamen fizik ve matematik bilgisine dayanır. Bırakın 4 işlemi matematiğin ve fiziğin önemli konularını bilmeden o dersler öğrenilemezde, öğretilemezde.

2) Milli Eğitim Bakanlığı Kurumlarından MESLEK LİSESİ DİPLOMASI almış kişileri aşağılamaya kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır.

3) Bu ifadeler İlköğretimdeki öğretmenlerimizi, Meslek Liselerindeki öğretmenlerimizi, yüz binlerce mezun gençlerimizi üzmüştür.

4) Profesör unvanlı bir akademisyenin, hele YÖK Başkanının böyle çirkin sözüne kimse iyi gözle bakmaz.

5) Meslek Lisesi Mezunlarından matematik olarak zayıf yetişenler olabilir. Bunlar istisna denecek kadar azdır. Bu aza bakıp çoğunluk aşağılanamaz.

6) Bu ifadenin altında Meslek Liselileri MESLEK YÜKSEK OKULLARINDAN uzaklaştırma planı yatmaktadır.

7) Zaten, YÖK’ün yaptığı üniversite sınavlarındaki sorular MESLEK LİSELİLERİN gördüğü dersleri kapsamadığı için başlangıçta adaletsizlik yapılmaktadır.

8) YÖK Başkanı Sayın ÖZCAN, bu sözleri ile MESLEK LİSELİLERİ üniversitenin her kademesinden atacağının sinyalini vermektedir.

9) YÖK Başkanı Sayın ÖZCAN, acilen Mesleki ve Teknik Eğitim camiasından özür dilemeli ve sözlerini düzeltmelidir. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 27
: 2227
Kayıt tarihi
: 30.09.09
 
 

1948 Isparta-Senirkent doğumluyum. Teknik Öğretmenim. Uzun yıllar öğretmenlik, idarecilik yaptım. Ba..