Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Şubat '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Yok Böyle Leziz Bilgiler

Yok Böyle Leziz Bilgiler
 


* Cevizli kabak sote hazırlamak için; 3 adet kabağı halka halka doğrayın, 1 yemek kaşığı mısır unu, yarım bardak çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı nane ve tuzu karıştırın. Kabakları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Kızgın yağda kızartarak sıcak servis yapın...


* Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramasını önlemek için tavanın içerisine bir tutam tuz atın. Bu şekilde sıçrama olmadığını göreceksiniz...


* Kartopu kurabiyeleri hazırlamak için; 3 adet elmayı rendeleyin ve biraz pişirin. İçerisine 1 paket çekilmiş bisküvi, 1 kaşık margarin, 1 bardak pudra şekeri ve 1 bardak fındık ekleyip yoğurun. Yuvarlak toplar haline getirip Hindistan cevizine batırın...


* Kaşar peynirinin küflenmesini önlemek için, kâğıt peçeteye sardıktan sonra poşete koyun ve buzdolabında muhafaza edin. Kâğıt havlu nemi emecek ve peynirin küflenmesini önleyecektir...


* Fırında kabak mücver için; 3 adet kabağı rendeleyin. Doğranmış 1 kırmızı biber, yarım demet dereotu, 1 bardak rendelenmiş beyaz peynir, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yağ, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin...


* Mayonezli patlıcan salatası için; 1 patlıcan, 2 sivri biber, 1 kırmızı biberi közleyin ve küp küp doğrayın. 1 kaşık limon suyu, yarım kaşık yağ, 2 kaşık mayonez, 2 kaşık yoğurt, 1 diş sarmısak ve tuz ekleyip karıştırın. 1 saat bekletip servis yapabilirsiniz...


* Karadeniz bölgemize özgü bir yemek olan turşu kavurmasını hazırlamak için; yarım kilo fasulye turşusunu enine kesin ve suyunu süzün. 5 adet kuru soğanı doğrayın ve 4 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Fasulyeyi de ilave edip 15-20 dakika kavurduktan sonra sıcak servis yapın...


* Elmalı cevizli kurabiye için; 2 adet elmayı rendeleyin ve tarçın ekleyip pişirin. 2 çay bardağı çekilmiş ceviz, 1 çay bardağı şeker ve elmaları iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın ve Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis yapın...


* Yoğurtlu mor lahana salatası için; yarım lahanayı incecik doğrayın. 3 yemek kaşığı sirke, 1 limon suyu ve tuzu ekleyip lahanalar yumuşayana kadar yoğurun. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp lahanaların üzerine dökün. Dereotu ile süsleyerek servis yapın...


* Karnabahar haşlanırken çıkan ağır kokuyu gidermek için, haşlama suyuna bir miktar süt ilave edin. Böylece karnabaharınız hem kar gibi beyaz olacak, hem de kokmayacaktır...


* Yarım kilogram mantarı doğrayın ve yağ eklediğiniz tavada suyunu çekene kadar kavurun. 3 adet domatesi rendeleyerek mantarlarla pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika evvel kekik, 1 kâse mısır ve tuz ekleyin. Bu sosu makarnalarınızda kullanabilirsiniz...


* Kuru fasulyenin daha kolay pişmesini ve yumuşamasını istiyorsanız, fasulyenin içerisine yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Bu şekilde daha kolay piştiğini göreceksiniz...


* Kuru etli salata için; 1 göbek marul ve 1 domatesi doğrayın. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. 200 gram kuru et ve 1 dilim kaşarı doğrayıp salataya ilave edin. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..