- Kategori
- Pratik Bilgiler
Yok Böyle Leziz Bilgiler
* Cevizli kabak sote hazırlamak için; 3 adet kabağı halka halka doğrayın, 1 yemek kaşığı mısır unu, yarım bardak çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı nane ve tuzu karıştırın. Kabakları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Kızgın yağda kızartarak sıcak servis yapın...
* Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramasını önlemek için tavanın içerisine bir tutam tuz atın. Bu şekilde sıçrama olmadığını göreceksiniz...
* Kartopu kurabiyeleri hazırlamak için; 3 adet elmayı rendeleyin ve biraz pişirin. İçerisine 1 paket çekilmiş bisküvi, 1 kaşık margarin, 1 bardak pudra şekeri ve 1 bardak fındık ekleyip yoğurun. Yuvarlak toplar haline getirip Hindistan cevizine batırın...
* Kaşar peynirinin küflenmesini önlemek için, kâğıt peçeteye sardıktan sonra poşete koyun ve buzdolabında muhafaza edin. Kâğıt havlu nemi emecek ve peynirin küflenmesini önleyecektir...
* Fırında kabak mücver için; 3 adet kabağı rendeleyin. Doğranmış 1 kırmızı biber, yarım demet dereotu, 1 bardak rendelenmiş beyaz peynir, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yağ, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin...
* Mayonezli patlıcan salatası için; 1 patlıcan, 2 sivri biber, 1 kırmızı biberi közleyin ve küp küp doğrayın. 1 kaşık limon suyu, yarım kaşık yağ, 2 kaşık mayonez, 2 kaşık yoğurt, 1 diş sarmısak ve tuz ekleyip karıştırın. 1 saat bekletip servis yapabilirsiniz...
* Karadeniz bölgemize özgü bir yemek olan turşu kavurmasını hazırlamak için; yarım kilo fasulye turşusunu enine kesin ve suyunu süzün. 5 adet kuru soğanı doğrayın ve 4 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Fasulyeyi de ilave edip 15-20 dakika kavurduktan sonra sıcak servis yapın...
* Elmalı cevizli kurabiye için; 2 adet elmayı rendeleyin ve tarçın ekleyip pişirin. 2 çay bardağı çekilmiş ceviz, 1 çay bardağı şeker ve elmaları iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın ve Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis yapın...
* Yoğurtlu mor lahana salatası için; yarım lahanayı incecik doğrayın. 3 yemek kaşığı sirke, 1 limon suyu ve tuzu ekleyip lahanalar yumuşayana kadar yoğurun. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp lahanaların üzerine dökün. Dereotu ile süsleyerek servis yapın...
* Karnabahar haşlanırken çıkan ağır kokuyu gidermek için, haşlama suyuna bir miktar süt ilave edin. Böylece karnabaharınız hem kar gibi beyaz olacak, hem de kokmayacaktır...
* Yarım kilogram mantarı doğrayın ve yağ eklediğiniz tavada suyunu çekene kadar kavurun. 3 adet domatesi rendeleyerek mantarlarla pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika evvel kekik, 1 kâse mısır ve tuz ekleyin. Bu sosu makarnalarınızda kullanabilirsiniz...
* Kuru fasulyenin daha kolay pişmesini ve yumuşamasını istiyorsanız, fasulyenin içerisine yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Bu şekilde daha kolay piştiğini göreceksiniz...
* Kuru etli salata için; 1 göbek marul ve 1 domatesi doğrayın. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. 200 gram kuru et ve 1 dilim kaşarı doğrayıp salataya ilave edin. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.