- Kategori
- Pratik Bilgiler
Yok Böyle Tüyolar!
* Mantarları pişirmeden evvel limonlu suyun içerisinde bekletirseniz hem renkleri beyaz kalacak, hem de daha leziz olacaklardır...
* Limonata yaparken, bir limonun kabuğunu rendeleyip toz şekerle ovduktan sonra limonataya karıştırırsanız, rengi de, tadı da daha bir hoş olacaktır...
* Bisküvilerin bayatlamaması için, bisküvi kutunuza birkaç tane kesme şeker koymalısınız...
* Yemeğin tuzunu fazla mı kaçırdınız?.. Tencerenin içerisine 1 adet soyulmuş patates atıyorsunuz, tuzun fazlasını patates çekiyor...
* Tavuk kanatlarını alıyorsunuz... Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, bir miktar kekik, pulbiber ve tuz ile karıştırıp, fırının ızgarasında 20 dakika yüksek ısıda kızartıyorsunuz. İşte size leziz bir yemek...
* Patateslerin filizlenmesini önlemek için, patates torbasının içerisine birkaç adet yeşil elma atmalısınız...
* Zeytinyağlı kereviz yemeğinin pişmesine 5-10 dakika kala, içerisine 1 su bardağı portakal suyu eklerseniz farklı bir lezzet elde edeceksiniz...
* Balığın lezzetli ve çıtır çıtır kızarması için, önce süte batırmalı, sonra unlayıp tavaya atmalısınız...
* Fırına sinmiş kötü kokuları yok etmek için, fırının ortasına yarısı sirke, yarısı su ile dolu bir tava koyarak birkaç dakika ısıttıktan sonra soğumaya bırakın...
* Evde reçel yaparken köpürmemesi için, reçel yapılan tencereye öncelikle 1 çay kaşığı margarin ya da 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökmelisiniz...
* Yağ şişesini yıkarken, şişenin içerisine birkaç parça kaya tuzu koyarak suyla çalkalayın...
* İşte yaz aylarına özel hafif bir salata... Havuçları ince uzun doğrayıp az yağda kızartın. Aynı miktarda kırmızı biberi de haşlayarak ince ince doğrayın. Bunları karıştırdıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökün...
* Domates suyu yapmak için, domateslerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini de çıkarıp miksere koyun. İçerisine koyacağınız 1 kaşık süt ile biraz toz şeker, daha iyi bir lezzet verecektir...
* Halı üzerindeki mobilya izlerini yok etmek için, iz üzerine bir kalıp buz koyup erimesini bekleyin ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürün...
* Sebzelerin renginin yemyeşil kalması için, haşladığınız suya bol miktarda tuz ve birkaç damla sirke eklemelisiniz...