Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Kasım '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Yok Böyle Tüyolar!

Yok Böyle Tüyolar!
 


* Mantarları pişirmeden evvel limonlu suyun içerisinde bekletirseniz hem renkleri beyaz kalacak, hem de daha leziz olacaklardır...


* Limonata yaparken, bir limonun kabuğunu rendeleyip toz şekerle ovduktan sonra limonataya karıştırırsanız, rengi de, tadı da daha bir hoş olacaktır...


* Bisküvilerin bayatlamaması için, bisküvi kutunuza birkaç tane kesme şeker koymalısınız...


* Yemeğin tuzunu fazla mı kaçırdınız?.. Tencerenin içerisine 1 adet soyulmuş patates atıyorsunuz, tuzun fazlasını patates çekiyor...


* Tavuk kanatlarını alıyorsunuz... Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, bir miktar kekik, pulbiber ve tuz ile karıştırıp, fırının ızgarasında 20 dakika yüksek ısıda kızartıyorsunuz. İşte size leziz bir yemek...


* Patateslerin filizlenmesini önlemek için, patates torbasının içerisine birkaç adet yeşil elma atmalısınız...


* Zeytinyağlı kereviz yemeğinin pişmesine 5-10 dakika kala, içerisine 1 su bardağı portakal suyu eklerseniz farklı bir lezzet elde edeceksiniz...


* Balığın lezzetli ve çıtır çıtır kızarması için, önce süte batırmalı, sonra unlayıp tavaya atmalısınız...


* Fırına sinmiş kötü kokuları yok etmek için, fırının ortasına yarısı sirke, yarısı su ile dolu bir tava koyarak birkaç dakika ısıttıktan sonra soğumaya bırakın...


* Evde reçel yaparken köpürmemesi için, reçel yapılan tencereye öncelikle 1 çay kaşığı margarin ya da 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökmelisiniz...


* Yağ şişesini yıkarken, şişenin içerisine birkaç parça kaya tuzu koyarak suyla çalkalayın...


* İşte yaz aylarına özel hafif bir salata... Havuçları ince uzun doğrayıp az yağda kızartın. Aynı miktarda kırmızı biberi de haşlayarak ince ince doğrayın. Bunları karıştırdıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökün...


* Domates suyu yapmak için, domateslerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini de çıkarıp miksere koyun. İçerisine koyacağınız 1 kaşık süt ile biraz toz şeker, daha iyi bir lezzet verecektir...


* Halı üzerindeki mobilya izlerini yok etmek için, iz üzerine bir kalıp buz koyup erimesini bekleyin ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürün...


* Sebzelerin renginin yemyeşil kalması için, haşladığınız suya bol miktarda tuz ve birkaç damla sirke eklemelisiniz...

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..