Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Kasım '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
2147
 

Yok Böyle Tüyolar!

Yok Böyle Tüyolar!
 


* Mantarları pişirmeden evvel limonlu suyun içerisinde bekletirseniz hem renkleri beyaz kalacak, hem de daha leziz olacaklardır...


* Limonata yaparken, bir limonun kabuğunu rendeleyip toz şekerle ovduktan sonra limonataya karıştırırsanız, rengi de, tadı da daha bir hoş olacaktır...


* Bisküvilerin bayatlamaması için, bisküvi kutunuza birkaç tane kesme şeker koymalısınız...


* Yemeğin tuzunu fazla mı kaçırdınız?.. Tencerenin içerisine 1 adet soyulmuş patates atıyorsunuz, tuzun fazlasını patates çekiyor...


* Tavuk kanatlarını alıyorsunuz... Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, bir miktar kekik, pulbiber ve tuz ile karıştırıp, fırının ızgarasında 20 dakika yüksek ısıda kızartıyorsunuz. İşte size leziz bir yemek...


* Patateslerin filizlenmesini önlemek için, patates torbasının içerisine birkaç adet yeşil elma atmalısınız...


* Zeytinyağlı kereviz yemeğinin pişmesine 5-10 dakika kala, içerisine 1 su bardağı portakal suyu eklerseniz farklı bir lezzet elde edeceksiniz...


* Balığın lezzetli ve çıtır çıtır kızarması için, önce süte batırmalı, sonra unlayıp tavaya atmalısınız...


* Fırına sinmiş kötü kokuları yok etmek için, fırının ortasına yarısı sirke, yarısı su ile dolu bir tava koyarak birkaç dakika ısıttıktan sonra soğumaya bırakın...


* Evde reçel yaparken köpürmemesi için, reçel yapılan tencereye öncelikle 1 çay kaşığı margarin ya da 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökmelisiniz...


* Yağ şişesini yıkarken, şişenin içerisine birkaç parça kaya tuzu koyarak suyla çalkalayın...


* İşte yaz aylarına özel hafif bir salata... Havuçları ince uzun doğrayıp az yağda kızartın. Aynı miktarda kırmızı biberi de haşlayarak ince ince doğrayın. Bunları karıştırdıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökün...


* Domates suyu yapmak için, domateslerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini de çıkarıp miksere koyun. İçerisine koyacağınız 1 kaşık süt ile biraz toz şeker, daha iyi bir lezzet verecektir...


* Halı üzerindeki mobilya izlerini yok etmek için, iz üzerine bir kalıp buz koyup erimesini bekleyin ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürün...


* Sebzelerin renginin yemyeşil kalması için, haşladığınız suya bol miktarda tuz ve birkaç damla sirke eklemelisiniz...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bisküvilerin bayatlamaması için daha pratik bir yol var aslında, en kısa sürede yemek :))) Heh hehh. Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 03.11.2009 19:16
 

birde su berbat ekonomide nasil para kaybetmeden ayakta kalacagiz onunda tuyosunu yaziver bir zahmet. Saglik ve saygiyla

Newyorker 
 03.11.2009 0:30
Cevap :
:-)) Sevgili Newyorker, soru güzel ve anlamlı lakin çok zor be ya :-) Bence daha evvel "bu işsizlikte nasıl iş sahibi olunur"un tüyolarını bulmak lazım ki, önce bir kazanmalı değil mi?.. Elimizdekini nasıl kaybetmeyeceğimize de bakarız sonra :-) Teşekkürler ediyorum dostum, sevgiler, saygılar...  03.11.2009 18:56
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3696
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster