Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yok Yere Soğumak

Yok Yere Soğumak
 

Hangimiz hangimizin hikayesini beğenir ki...


İnsan durduk yere insandan soğumaz.

Müzmin yalnızlığa sürüklenmemek dilde olsa elde değil. Bu duyguyu yürekten sökebilecek ‘iyi insan’ antibiyotiğinin finansal desteğe ihtiyacı olsun. Yıllık vergiden düşelim. Virgülden sonrasının önemi olmasın. Ama ile başlayan cümleleri ıskartaya ayıralım. Karanlıkta sövmek günah sayılmasın. Konu hakkında bilgisi olmayanın fikirlerini sunmasına “geçerli” – “geçersiz” yanıp sönen sensörlü lamba geliştirilsin. Uygulamada başarısız olursa vergi iadesi alınsın.

İnsan durduk yere insanda soğumaz.

Yaradılış hikayesini başından alan anlatıcı, son cümlesini bu apır sapır konuşan bencilliğe getirmesin. İlk insandan kardeşlik ilan edilip elimine edilen suçlar hoşgörüyle karşılanmasın. İnsanlıktan nasip tılsımı sürsen bulaşmaz, varsa vardır yoksa yok. Soy ağacını dallanıp budaklandırmaya gerek kalmasın.

İnsan durduk yere insana soğumaz.

Kişiler arası oluşacak negatif enerjileri tek kapta soğuran reseptörler geliştirilsin. Olmadık zamanlarda kendini bir şey sananlardan içine katalizör atılsın. O an beyninin kaçta kaçını kullandığını yüzdelik olarak belirleyen Giriş İşlemleri butonu oluşturulsun. Makbuzu KDV’ye dahil. Yeterli bakiyesi olmayan içeri alınmasın.

İnsan durduk yere soğumaz.

Komşunun muhtaçlıkta zirve yaptığı küller toplatılsın. Evlerin duvarları hassas ses çıkarıldığında renk değiştirsin. ‘İyi Akşamlar’ demeyen komşu ilişkilerine stand-bye imzalansın. Hiçbir tavuğun kaza öykünmediği, bunun asılsız rivayet olduğu listeye eklensin.

İnsan durup durdukça soğumaz.

Hangimiz hangimizin öyküsünü beğeniyor? Herkesin kendine göre bir duygu durumu varsa eğer bin bir bakış açısı neden tek bir kalıba sığsın? Toplum girişkendi geçirgendi gelişime dönüşüme evrime açıktı hani. O halde kuytu köşe başlarında bekler gibi yola çıkan paslı bağnaz fikirler kurşuna dizilsin. İç gıcıklayıcı çoğu zaman zorlayıcı fısıltılar detone gıygıdılar deposuna kaldırılsın. İhtiyaç duyana münasip yer gösterilsin.

İnsan durmadan soğumaz.

Her şeyin bir sebebi var.  Bir insanın illa kendini haklı görmesinden, kendi beyazsa siyahı eze eze göze sokmaya çalıştığı üstünlük merakından söz ediyorum ve bunun alt yapısındaki kompleksten. Acıyorum. Cahile cesaret bükücü ışın kılıcı savuruyorum.

İnsan soğumaz.

Sıkı giyinir, zırhını kuşanırsa acı da duymaz. Biraz empati, biraz hoşgörü… Sonrasında ‘İnsanca yaşamak’ ütopik hikaye kitaplarından ayrıştırılsın. Sen, ben, o herkese lazım olan ‘içe bakış’ uzaklarda değil, unuttuk mu? Kime ne falancanın oğlundan kızından parasından malından işinden gücünden… Bilhassa ortaya söylüyorum. Yaram kadar konuşuyorum. Ve varsa insanda umur, kış günü soğuk havayla yarışmaz.

 

 
Toplam blog
: 10
: 205
Kayıt tarihi
: 13.04.17
 
 

Gönülden Sosyolog, araştırmacı şahsiyet, keyfine çalışkan arımaya. ..