Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yoksa Sayın Demirel'in mi Devlete bir garazı var?!

Yoksa Sayın Demirel'in mi Devlete bir garazı var?!
 

Yoksa Sayın Demirel'in mi devlete bir garazı var?!


Vatan Gazetesi'nde;
''DEVLETİN HABERAL'A GARAZI VAR'' başlığı altında, Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile yapılan roportajda, haber'in altındaki ayrıntıda; '' Mehmet Haberal meselesi Türkiye'nin onurudur. Böyle şey olur mu? Orta yerde suç olur, anladık, kimse savunmaz onu. Sonra ne zaman suç bulacaksan bulmaya devam e, aramaya devam et sen. Bırak adamı. Dabe yapacakmış da, yakalamış da, etmiş de...Bunların hepsi laf, laf, laf...Haberal çakı taşımaz cebinde yahu. Burada garaz vardır. Bir devlet, bir adama karşı böyle bir garaz içinde olamaz.'' (vatan-29.04.2011, cuma) şeklinde konuştuğu yazılmış. 

Yıllarca, Sayın Demirel ile AP ve DYP'de omuz omuza siyaset yapmış biri olarak bir kere daha beni üzdü inanın. 

1994 yılında, Demirel'i ve siyaseti; bâzı sebeplerden dolayı, bırakmıştım. Sayın Demirel, Cumhurbaşkanlığına çıktıktan sonra, kendisini yıllarca desteklemiş olan, benim gibi ''DİNDAR DEMOKRATLARI'' aktif siyaset yaptığı dönemlerin aksine, ''başörtüsü örtmek isteyenler, Arabistan'a gitsin'' gibi, sözleri ile, ''O kesimi'' hep üzdü. Kendisine yıllarca destek vermiş olan bu kesimden birçok insan, şimdilerde benim gibi, vermiş olduğu bu destekler için Allah'tan af diliyor. 

Devlete bağlılık ve onu koruma konusunda, herkesten daha hassas olması gereken bir konumda olması gereken sayın Demirel, Haberal' la çok yakın dost olabilir. Ama bu yakın dostluk; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık yapmış birisi olarak Sayın Demirel'e, ''Devlet'e Garaz duyma'' hakkı vermez ki. 

Yıllaca ''Devletin Âl' î menfaatlerinin '' yanında olduğunu beyan etmiş, değerli bir şahsiyyet olarak, inanın yakışmadı bu, Sayın Demirel'e. 

Sâdece Haberal değil, diğer tutukluların da, tutukluluk hâllerinin, uzun yılla hapis yatırılaak, bir cezâya dönüşmesine ben de karşıyım. Eğer var ise cezaları, soruşturmala bir an evvel bitirilip verilmeli. Yoksa da salıverilmeliler. ERGENEKON soruşturmasının bu memleketin önünü açması bakımından büyük faydalar sağlayacağına inananlardanım. Ama bu tutukluluk süelerinin uzamasının da karşısındayım... 

Fakat Sayın Demirel resmen Haberal'ı savunuyor. Bunu yapaken de; '' Burada garaz vardır. Bir devlet, bir adama karşı böyle bir garaz içinde olamaz.'' (a.g.g) diyerek alenen Devlet'e cephe alıyor. Devletin bağımsız savcılarının, hâkimlerinin Haberala ve diğerlerine nasıl bir garazı olabilir ki? Bir türlü anlamıyorum. Bu tip şeyleri, yıllarca, DEMOKRAT diye peşinden koştuğumuz Demirel'den duymak cidden üzüyor benim gibileri. 

İnsanın; ''Yoksa Sayın Demirel'in mi devlete bir garazı var?!'' diyesi geliyor. 

Devlete, devletin savcısı ve hakimine bundan daha büyük ''bühtan'' (Demirel'in sık sık kullandığı kendi tâbiridir) olur mu?! 

Yazık!.. 

Sağlık ve Muhabbetle 

29.04.2011, cuma
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..