Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '06

 
Kategori
Felsefe
 

Yoksa siz hala H.S misiniz ?

Yoksa siz hala H.S misiniz ?
 

Bölerek dünyayı yönetmek Homo- Sapiens'in başlıca uğraşı. H.S. ancak başkalarını yenerek kazanabileceği inancını bir türlü değiştiremedi. Belki sırf bu nedenle çöküş içerisinde.

İnsan varolduğu ilk günden beri delice bencil ve yıkıcı oldu. " Ne olacak bir sürü tür ortadan yokoluyorsa, hayvanlardan, kuşlardan daha önemli sorunlarımız var " diyor.

Yaşamın yanında mıyız yoksa yaşama uzak ama ölüme mi yakın duruyoruz
Türlerin yokoluşu buzdağının tepe noktasından başka bir şey değil. Hatta iklim değişikliği bile.
Gerçekte tükenmekte olan bir tür Homo-Sapiens.Zamanı doldu , bu delice kibir ve at gözlüğü takmış ürkütücü gidişimizle ?

Tanrı cennetten bir parçayı bir süreliğine armağan etmiş bize. Ama işimize öyle geldiğinden, canlıları katledip cenneti cehenneme çeviriyoruz. Emanete hıyanetten hüküm giyip cezamızı da çekiyoruz zaten.

Armağan ebedi olmadığından şeytana uyup ölümsüz olmak istiyoruz. Bu yüzden sahiplenmeye kalkıyor Homo-Sapiens dünyayı.

İnsanları ve toplumları katletmek , emperyal güçlerin söylediği gibi demokrasi uğruna değil, onları bölmeye ve yönetmeye iten ekonomilerini ayakta tutarak hayatta kalma dürtüleridir.

Eğer hala belli değerlere inananlarımız kaldıysa aramızda, umut hala mevcutsa acilen o değerlere uygun yaşayıp yaşamadığımızı tekrar gözden geçirmeliyiz.

Çünkü cenneti de cehennemi de seçen ve hakkeden bizleriz.

Şmdi başka bir tür geliyor yeryüzüne: Yeni bir tür ve yeni bir insan bilinci oluşacak yeryüzünde. Adı "Homo -Novus. Yeni İnsan ".

O başkalarını bölerek yönetmek böylece arkasında toz-duman, acı, nefret ve gözyaşı bırakmak yerine sadece ve sadece kendini yönetmeyi tercih edecek.

Bölmek yerine doğanın bütünlük yasasına önem vereceği için arkasından gelenler için neşe, sevgi, huzur ve sağlık yeşerecek.Ben buna inanıyorum. İnanmanın ötesinde bu konuda yapılmakta olan araştırmaları çok yakından takip ediyor ve çalışmalarımda uyguluyorum.

Mine Kavalalı

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..