Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Yoksulluğun olduğu yerde din olmaz

Yoksulluğun olduğu yerde din olmaz
 

Ön yargılı davranmandan yazılanları iyi düşünün sonuçta ülke hepimizin...


Neden böyle bir konu üzerinde duruyorum. Malum yılın son aylarına geliyoruz. Yılsonu bütçeleri hazırlanacak. Yıllık enflasyon oranları vb. verilere boğulacak vatandaş peki bunlardan kim anlıyor sadece söyleyenler… Ülke gerçeklerlerini tekrar dile getirmenin ve halkında anlayacağı bir dille yazmanın vakti geldi.

Size yazdığım yazıda neden yoksulluğun olduğu yerde dinin olamayacağını açıklamaya çalışacağım. Malum önümüzde bir dini bayram olan kurban bayramı var. Hükümet her işi yolunda gösteriyor fakat durum öyle değil. Önümüzdeki kurban bayramında kurbanlıkların fiyatlarından enflasyonun ne kadar olduğunu anlatmaya gerek yok. Asgari ücretin 500 lira olduğu bir ülkede bir küçük baş kurbanlığın fiyatının 750-900 lira arasında olması sizce normal mi? Ama merak etmeyin her şey yolunda… hadi diyelim bayram öncesinde fiyatlar yüksek, 100 lira daha düşürün Türkiye şartlarına göre o ücretle geçinen birinin kurban kesmesi imkansız. Zaten dinimizde durumu olmayanlar kesemez demeyin. Neden bu ülkede lafa geldi mi devlet var mı var. Ekonomi iyi mi? İyi. Anketlerde halkın nabzı nasıl? İyi. Artık ülkemiz öyle bir kadrolaşmaya gidiyor ki anketi yapan babam olsa inanmam. ( Almanların ünlü SS teşkilatı gibi bilenler bilir) madem her şey yolunda ekonomi tıkırında istediğiniz verileri istediğiniz gibi iyi gösteriyorsunuz. O zaman bu vatandaş bu bayram kurban kesecek. Yok eğer asgari ücretli ve hatta alt derece memurlar bile kurban kesemeyecekse ortada bir sorun var demektir. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarım ne yapsın, kira, elektrik, su, telefon, doğal gaz derken zaten ne alıyoruz ki diyorsunuz ki değil mi? Ama bu devlet alır.

Artık günümüzde insanların temel ihtiyaçları bile birer fuzuli (lüks) olmaya başladı. Örneğin her şeyde Avrupa normlarını uyguluyoruz. Normal bir Avrupalı ailenin 1 aylık mutfak alışverişine bakın birde bizim halkımızın alışverişine buradan anlayabilirsiniz durumun önemi, biryanda benim halkım aç, yoksul diğer yanda ben köşkte kokteyl vereyim. Sizce doğru mu? Bakın bu yazıyı okurken sadece bulunduğunuz çevreyi değil şehrinizi genelleyin. Ve sizde bunların farkına varacaksınız. Son yıllarda neden cinayet, fuhuş, kaçakçılık arttı hepsi geçim sıkıntısı yüzünde tabi arada bu işlerde büyük paraları kaldıranlarda oluyor ama onların işlerini yaptırdığı ve yakalanan insanlar bir çıkar yolu bulamadığın yapmıştır. Bana başka işte çalışsın demeyin iş yok arkadaşlar bu lafı 10 sene önce söyleseydim. Yalandı deyin ama şimdi reel olmak lazım durum böyle… hiç bir şey iyi olmayacak ve Akp veya başkası, bu dünya düzeni kurulu olduğu sürece bu böyle devam eder.

Bir yanda limanları bile satılığa çıkaran bir hükümet diğer yanda o limana talip olan Türk ve yabancı ortaklı para babası insanlar. 1 Milyar 250 Milyon Dolar İzmir Alsancak Limanına veriyorlar. O limanı alacak olan firmalar Türk ve yabancı ortaklı firma sanır mısınız o liman Türk şirketine kalacak. Neden? Türk ortak millet uyanmasın diye alındıktan sonra eğer gerçekleşirse satış Türk firmasını kapı dışarı… görürsünüz. Bana sözleşmelerden bahsetmeyin para kapital sistem her zaman ve her yerde geçer. Burası Türkiye bunu unutmayın…

<ı>“Zincirlerin tüm halkaları tamamlandı. Masum ve güzel ülkemin üzerinde, artık kırmak imkansız”

<ı>

<ı>

<ı>(S&S)

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..