Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yol arkadaşım

Yol arkadaşım
 

“Yol Arkadaşım” bir kasaba öyküsü... Kasaba öykülerini hep sevmişimdir. Senaryosunu Çağan Irmak’ın yazdığını tanıtımlarda duyunca izlemeyi planlamıştım. Tomris Giritlioğlu’nun tasarladığı projeler hep güven vermişti. Ve Irmak Çığ iyi bir yönetmendi. Özge Özberk “Çemberimde Gül Oya” ile yaşamımıza girmişti. “Yol Arkadaşım” Polat Bilgin, Sinan Tuzcu, Ümit Yesin, Goncagül Sunar ve çok sayıda usta oyuncu ile karşımıza geldi.

Zor geçen çocukluk yıllarında yazdığı günlüklerini geride bırakıp yatılı okumaya gittiği büyük şehirden kasabaya güçlü bir kadın olarak gelmek isteyen Ayla, yıllar sonra aldatılmış bir kadın olarak yanında küçük kızıyla dönmek zorunda kalır.

Yol Arkadaşın Kanal D’de Pazartesi akşamları saat 22 dolaylarında yayına giriyor. Güzel bir dizi, izlemenizi öneririm.

BU DİZİ YAYIN SAATİNE VE ÇOK İZLENEN DİZİLERİ KIRMA HEVESLERİNE KURBAN EDİLMESİN

Kanal D yönetimi bir izleyicinin yılların deneyimi ile oluşmuş endişesine kulak vermelidir. Lütfen bu diziyi yanlış yayın saati planlamasına kurban vermeyelim. İlk yayına verildiği gün ATV çok izlenen (benim de izlediğim) Elveda Rumeli dizisini özel bölümlerle reklamların ardından uzattığı tanıtımlarla, fragmanlarla uzattıkça uzattı. “Elveda Rumeli” bittiğinde “Yol Arkadaşım” oldukça ilerlemişti. İkinci haftasında “Yol Arkadaşım” dizisinin ilk bölümünün yeniden yayımlanması çok iyi oldu. Yayına başlamak için “Elveda Rumeli” yayınının bitmesinin beklenmesi isabetliydi. Bundan sonraki bölümlerde de buna özen gösterilmelidir. Seyirciden “Elveda Rumeli” dizisini bırakıp “Yol Arkadaşım” dizisini izlemeye başlasın gibi bir beklenti içinde olmamaları gerekir.

Televizyonda çok iyi hazırlanmış (iyi olduklarını izlediğim için biliyorum) birçok dizi o sırada yüksek izlenme oranları olan dizilerin üzerine konularak reytinglerini kırma hevesi yüzünden, izlenme oranları düşük çıktığı için yayından kaldırıldı. Defalarca yinelenen bu durum bu işi iyi bildiklerini sanan televizyon yöneticilerinin aslında iyi bilmediklerinin kanıtıdır.

“Yol Arkadaşım” ilk bölümüyle iyi bir çalışma olduğunu gösterdi. Bu diziyi yanlış planlamaya kurban etmeyelim.

Ankara, 23 Mayıs 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..