Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '20

 
Kategori
Deneme
 

Yol Nasıl Güzel...

Yanlış yoldayım ama yol nasıl güzel, nasıl hoş anlatamam! demiş birisi. Aslında adını araştırıp  yazmak istedim ama bulamadım. Öyle gelişigüzel öyle bir ruh hali ile ve beyhudece söylemiş ki çok belli... 
 
Yanlış yol deyince aman haa aklınıza ne kadar kötü, ahlak dışı düşünce varsa gelmesin. Bazende gidilen yol klişelerden, umduğunuzdan, kurguladığınızdan başkadır diye böyle denir. Hani merkezi bir yere kestirmeden çıkmak isterde bilinmez bir yere sapar ve ne kadar güzel bir yermiş burası dedirtirya o güzelim dağ, taş, toprak. Öyle işte... Bu yol senin varmak istediğin, herzaman gittiğin yol değildir ama iyikide görmüşüm dersin. Öyle bir hoş, öyle bir güzeldir. Benim kendimce cümlenin saflığından, içtenliğinden yakaladığım bu. 
 
Zaman zamanda oluyor böyle, doğru sandığının mutsuzluğundan bir an olsun sıyrıldığında anlıyorsun bunu. Başın beyaz bir buluta çarpmış gibi oluyor, aydınlanıyor zihnin. Nasıl hoş anlatamam dediği yerde tam burası işte. Yaşıyor ama hoşluğunu anlatamıyorsun. Yanlış bildiğin yol bir anda doğrun oluyor. Bile bile giriyorsun sonra o yola, yürümekten adım atmaktan inanılmaz keyif alıyorsun. Kim için yanlış olursa olsun sen doğru olduğunu yaşamış biri olarak çok iyi biliyorsun. O yüzden evet diyorsun sonra ispat edemediğinden, anlatamadığından... evet diyorsun "yanlış yoldayım evet! ama yol nasıl güzel, nasıl hoş anlatamam"
 
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

İçimden geldiği gibi....   ..