Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

YOL

YOL
 

Birini sevmek bu dünyada yapabileceğiniz en güzel eylemdir. Lakin birini seviyor olmanız, her zaman onunda sizi seveceği anlamına gelmiyor. Bunu anlaya bilemek ve kabul edebilmek gerek. Onsuz yaşayamam ne demek. Onu tanıyana, onu sevene kadar onsuz yaşamadın mı. Yaşadın, emin ol bundan sonrada yaşarsın. Zira seven, sevmeyi bilen, sevgi dolu bir yüreğe sahip olan sensin, sevgine karşılık vermeyen ve sevemeyen  biri için onsuz yaşayamam demek, öncelikle kendine, sonrada sevenlerine yapacağın en büyük haksızlıktır.

Hem kaldı ki şunu aklından hiç bir zaman çıkarma, ne olduysa senin hayrına olmuştur. Olduğun da olduğu, olmadığın da olmadığı. Bizim kendi cüzzi irademizle, hayır gördüğümüz şey, şer, şer gördüğümüz şey hayır olabilir, zira biz bilmeyiz, gaybın bilgisi yalnızca bizi Yaratandadır ve Yaratan’ın yarattığı şey, bize şer görünse de bizim için sonunda bilmediğimiz bir hayrı getirir. Zira Yaratan hayırsız bir şey yaratmaz, yüreği sevgi, yüreği aşk dolu kulları için.

Karşımıza çıkan her şey, biz onlara, iyi yada kötü olarak isim versek de, sonuçta, bize bir şeyler anlatmak, bir şeyler öğretmek, bir fazlamızı törpüleyip, bir eksiğimizi gidermek üzere Hak tarafından gönderilmiş misafirlerdir. Yeter ki biz, gönlümüzün önündeki perdeyi kaldırıp, ardındaki gerçekleri görmeyi becerebilelim.

Her gidiş bir bitiş değil, yeni bir şeyin başlaması için vaktin geldiğine delalettir. Ondan sebep biten şeylerin, on dan sebep gidenlerin ardından yas tutmak, göz yaşlarına boğulmak, saplanıp kalmak, gelmesi ve seni daha iyi bir sene ulaştırması gereken yeniyi engellemektir, iyileşmen ve gelişmen için sana gelecek yeni misafirleri kapıda bekletmen, kendi kısıtlı zamanını boşa geçirmen demektir.

Haydi kalk artık 1”silkelen, umut etmek Allah’tandır, ümitsizlik şeytandan.” Silkelen, üzerindeki ölü toprağı at üzerinden. 2”Dün dünde kaldı cancağzım, bu gün yeni bir şeyler söylemek”, yeni bir şeyler yapmak lazım. Hayat, sana, gidenin ardından yas tutasın, kendini kapatasın diye değil, Yaşayasın, yenilere, yeniliklere kendini açasın, gelen her misafiri, gönderenin uğruna 3”Gelse celalinden cefa / Yahut cemalinden vefa,/ İkisi de cana safa:/ Kahrın da hoş, lutfun da hoş” der gibi hoş karşılayasın, ardında sana anlatılmak isteneni anlayasın, kendini daha iyi bir sen yapasın, diye verilmiş bir şanstır. Unutmayasın.

Unutmamalısın. Bir kez sevebildiysen, bir kez daha sevebilirsin zira sevgi dolu bir yüreğe sahipsin, sevmeyi becerebilen bir ruhun var. Birinde olmadı diye sevgiye küsmemelisin, yaratılış sebebin sevgi, sevgi üzerine yaratılmışsın, kendine ve sevgiye haksızlık etmeyesin, sabreder, sevgi yolundan ayrılmazsan, seni seveni, öbür yarını, sana ayna olanı, gerçek aşkı en sonunda bulacaksın. Yeter ki yolda ol, yeter ki sevgi yolunda yürü, sevgi dolu yüreğinle, sabırla ve hiç korkmadan…

Lafın uzunu buydu, Kısası ve dair de kıssası şiir de saklı…
Mustafa Murat Güngör
09.04.2017

1- Şems-i Tebrizi, 2 -Hz. Mevlana 3 – Yunus Emre

 
Toplam blog
: 200
: 127
Kayıt tarihi
: 27.02.16
 
 

Güzel bir şiir, güzel bir şarkı, Bir gülüş, bir hoş söz, olun, Fark edin bu farkı, Hayatı güzelle..