Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '07

 
Kategori
Yolculuk
 

Yollara düşmek gerek...

Yollara düşmek gerek...
 

İşte dört gözle beklenilen yaz geldi de geçiyor bile. İki parça eşyanızı atıp valize yollara düşmediyseniz daha hadi ne duruyorsunuz sizi bekliyor tüm davetkarlığıyla tabiat ana. Gidilecek, gezilecek, görülecek ne çok yer var, hayallerimizi takıp peşimize yepyeni umutlarla bizi bekleyen.

Güneşin batışını seyretmek gerek bir bardak kırmızı şarabınızı yudumlarken Şeytan Sofrası'nda. Adaların denizin üzerindeki o muhteşem yansımasına bakıp bunu meydana getiren ressama alkış tutmak gerekir gönülden. Marmaris'in muhteşem koylarında serinletmeli bu bedeni. Ne de olsa akşamdan kalmayız değil mi? Bodrum sokaklarında kaybolmak da var, bembeyaz evlerin arasında arındırmak ruhunuzu. Sizi bilmem ama benim fena halde tatilim geldi.

Yoksa bu sıcaklardan kaçıp şöyle hiç bitmeyen yağmuruyla Ayder Yaylası'nda horon mu tepmeli ya da Uzun Göl'de tereyağında alabalık mı yemeli. Gidipte görmemek olur mu Karadeniz'in incisi Sinop'u, Amasra'yı, Bartın'ı. Akliman'ın hırçın dalgalarına kendini bırakmadan insanın içi huzur bulur mu? Gitme vaktidir bence sırta vurup çadırları tırmanma vaktidir çay kokulu patika yollardan Karadeniz'in bulutlu dağ başlarına.

Ah Akdeniz. Ne kadar da davetkar duruyor maviye boyanmış saçların, akşamüstlerinde tenimi yalamakta rüzgarın, içimi ısıtmakta pürüzsüz teninden yayılan sıcaklığın. Antalya, Mersin, Alanya, Kaş, Kalkan. Nasıl da huzur bulmaz ki insanın içi, gökyüzünün 7 kat cenneti sanki Akdeniz'in üzerine inmiş. Siz Akdeniz akşamlarında aşık oldunuz mu hiç?

İstanbul canımın içi, göz bebeğim, şehirlerin en güzeli. Gidenler gitsin bırak kalalım biz seninle inci gerdanı mehtaplı akşamlarında. Haliç'ten kaldıralım sandıları içlerinde gül rengi aşk şarapları. Adalarında yaşayalım eski anılarımızı, Eminönü'nde tutalım taze balıkları, bir de Boğaz'a nazır oturduk mu Sarıyer'de işte tamamdır o zaman hayat benden yanadır.

Fotoğraf: www.devletim.com

 
Toplam blog
: 61
: 1378
Kayıt tarihi
: 13.07.07
 
 

Sadece yazmayı seviyorum hepsi bu. ..