Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Yolumuz açık olsun.

Yolumuz açık olsun.
 

Skibbenin Kaderini Şekillendirecek Yıldızlar.


Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayarak, hayal kırıklığı yaratan Galatasarayımız, statü gereği Avrupa Kupalarına UEFA Kupası’ndan devam ediyor. UEFA Kupası 1.turunda İsviçre ekibi AC Bellinzona eşleşen takımımız ilk maçta rakibiyle deplasmanda karşılaştı ve sahadan 4-3 ve 2-1 üstünlüklerle kazanan Galatasarayımız, UEFA Kupası gruplarına kaldı. Galatasaray’ın bu sezon Avrupa kupalarında Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve UEFA Kupası 1. turu olmak üzere 4 maç yaptı. Bu maçların tümünde teknik direktör Michael Skibbe; Fernando Meira, Servet Çetin ve Cassio Lincoln’e ilk 11’de görev verdi. Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncumuz ise 3 golle Milan Baros. Bellinzona maçlarında forma giyen Baros, iki maçta da golle buluştu. Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar toplam 211 maç oynadı. Bu maçlarda 77 galibiyet alan ve 81 kez mağlup olan Galatasaray, 53 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Galatasaray bu karşılaşmalarda rakip filelere 280 gol göndermeyi başarırken, kalesinde gördüğü 313 gole engel olamadı.

Rakibimiz, Yunanistan temsilcisi Olympiakos CFP, 1925 yılında Pire şehrinde kuruldu. Kırmızı beyaz renklere sahip olan Olympiakos CFP, 2007-2008 sezonunu kendi liginde şampiyon olarak kapattı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme maçlarında Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 mağlup olduktan sonra kendi evinde 1-0 galip gelmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nden elenmiş ve UEFA Kupası'na kalmıştı. UEFA Kupası 1. tur eşleşmesinde ise Danimarka'nın Nordsjaelland takımıyla eşleşen Olympiakos CFP, rakibini deplasmanda 2-0, kendi evinde ise 5-0 mağlup ederek UEFA'daki yoluna devam etti. Olympiakos’u geçtiğimiz sezon Espanyol’u çalıştıran İspanyol teknik adam Ernesto Valverde çalıştırıyor. Olympiakos, Yunanistan 1. Ligi’nde 6. hafta sonunda 16 puanla liderliğini sürdürüyor. Yunanistan ekibi geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Panthrakikos'u 2-0 yendi. Olmypiakos'da Galletti iki golün de sahibi oldu

Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe, Olympiakos ile oynanacak UEFA Kupası karşılaşması öncesinde; ''Uluslararası alanda çok büyük bir tecrübeye sahip bir takımla oynayacağız. Son 10 yıl içinde Yunan liginin favorisi ve hep üst sırada olan bir takım. Çok ilginç ve zorlu bir maç olacak. Böyle güçlü bir rakibe karşı oynayacağımız için seviniyoruz, çünkü bizim takımımız da uluslararası alanda kendisini gösterme fırsatı yakalayacak, Diogo ve Galetti gibi çabuk ve teknik oyuncuları var. Kovacevic, İtalya ve İspanya'da tanınmış bir oyuncu. Bugün defansif anlamda bayağı işimiz olacağını gösteriyor. Bizim için, en az Olympiakos için olduğu kadar önemli bir maç oynayacağız. Bizim de Olympiakos maçında galip gelerek, o yöne doğru ilk adımımızı atmamız gerekir. UEFA'da olabildiğince kalmak ve gidebileceğimiz en uç yere gitmek istiyoruz. 4 iyi rakibimiz var, onları bir şekilde yenip, puanları toplayıp gruptan çıkmalıyız.'' Diye konuştu.

Bu konuşmanın büyük bölümünü rakibin ne kadar önemli ve büyük olduğuna ayıran Skibbe’nin bir yenilgi halinde, şimdiden savunmaya geçmeye başladığını gösteriyor. Ancak bunların içinde en can alıcı cümle “….4 iyi rakibimiz var, onları bir şekilde yenip, puanları toplayıp gruptan çıkmalıyız.” oldu. Bunun tercümesi biz onları iyi oynayarak, rahat bir şekilde yenemeyiz, şansa falan bir şekilde yenersek ne ala demektir. Ve bu cümlede Galatasarayımızın hocasına hiç yakışmamaktadır.

Skibbe, Trabzonspor maçında takım olarak iyi bir oyun sergilediklerini ve bundan dolayı bugünkü karşılaşmada ekibinde çok büyük bir değişiklik düşünülemeyeceğini ifade etti. Her takım Trabzonspor gibi bonkör olmaz. Eğer defansta ve orta sahada gerekli önlemler alınmazsa, Trabzonspor skoru tersine döndüğü gibi, onu bile arayabiliriz.

Ancak sezon başından bu güne kadar, bir türlü oturmayan takım oyunu ve defanstaki zaaflara çözüm bulunamayacak olursa, bu akşam çok üzücü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu durumda kesinlikle Skibbe’nin sonu olur. Gerçi meslektaşı Ernesto Valverde’ninde Sikibbe’den farkı yok. Bir anlamda bu maç iki teknik adamın ölüm-kalım maçı olacak. Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme maçlarında Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 mağlup olduktan sonra topun ağzına gelen ve çok yoğun eleştirilere maruz kalan Ernesto Valverde ile Skibbe’nin kaderleri bu maçta kesişti denilebilir. Dileriz uzun süredir suskunluğunu koruyan Yıldızlarımız, bu maçta parlamaya başlar, iki gün önce Fenerbahçemizin üzdüğü halkımızın bu akşam yüzünü güldürür.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..